Ce nu ştim despre misterul extratereştrilor de la Roswell. Incidentul, cunoscut sub numele de „Roswell UFO Incident”, a avut loc în anul 1947.  Este una dintre cele mai controversate teorii ale conspiraţiei. Se spune că Guvernul american a muşamalizat cazul.

În timpul unei furtuni din iulie 1947, un obiect neidentificat a căzut în apropierea unei ferme din Roswell, New Mexico. Armata din acea zonă a declarat căun „disc zburător” a căzut la pământ. La câteva ore după ce au apărut cercetătorii, s-a spus că obiectul era un balon meteorologic.

Ce nu ştim despre misterul extratereştrilor de la Roswell. Vinovaţii: Stalin şi doctorul Joseph Mengele

Conform cărţii publicate recent, se respinge ideea unei invazii extraterestre. Şi aduce în prim-plan teoria conform căreia Stalin a fost inspirat de adaptarea radio a nuvelei „War of the Worlds”. Care a fost făcută de Orson Wells. Şi a provocat isterie în întreaga Americă după difuzarea sa în 1938.

Potrivit „Area 51”, complotul a început după ce Uniunea Sovietică a confiscat din Germania un avion de tip „aripă zburătoare”. (Horten Ho 229). După ce a făcut experimente pe prizonierii de la Auschwitz, în urma războiului, doctorul Joseph Mengele a fugit în America de Sud.

Ce nu ştim despre misterul extratereştrilor de la Roswell

Pe data de 8 iulie 1947, ziarul Roswell Daily Record a publicat un articol cu titlul „RAAF captează o farfurie zburătoare deasupra unei ferme în regiunea Roswell”.  Atunci s-a născut legenda celei mai faimoase povești americane cu extratereștri.

Astăzi, mulți teoreticieni ai conspirației consideră că așa-numitul „incident Roswell” este unul dintre cele mai evidente dovezi că guvernul SUA a acoperit existența vieții extraterestre pe Pământ.

Ce s-a scris la acea vreme despre incidentul Roswell?

Pe data de 7 iulie 1947, la aproximativ 120 de kilometri de nord de orașul Roswell din New Mexico, fermierului William Brazel a raportat un incident. Un proiect folosit de Forțele Aeriene ale Armatei SUA a eșuat. Acesta s-a prăbușit lângă ferma lui William.

Proiectul era folosit pentru a detecta testele bombelor atomice în Uniunea Sovietică, conform spuselor armatei americane. Resturile acestuia au fost recuperate din zona respectivă de către autorități.

Intrigat de ideea farfuriilor zburătoare, William Brazel a adunat câteva resturi. El s-a dus apoi la Roswell unde i-a spus șerifului George Wilcox despre descoperirea sa. Șeriful a raportat imediat incidentul la baza USAAF de la Roswell. Au fost trimiși imediat agenți în vizită la fermă, dar nu înainte ca presa să descopere povestea.

Ce s-a raportat la acea vreme?

Misterul unei vizite extratereste. Pe data de 8 iulie 1947 Roswell Army Air Field (RAAF) a emis un comunicat de presă. Acesta afirma că un „disc zburător” s-a prăbușit pe o fermă lângă Roswell, în timpul unei furtuni puternice.

Mai târziu, în timp ce oamenii de știință au sosit în zonă, povestea părea să se schimbe. A avut loc o conferință de presă. S-a declarat că un balon meteo s-a prăbușit. Reporterilor li s-au arătat resturi care au fost luate din zona accidentului, cum ar fi folie, cauciuc și lemn. Acestea păreau să confirme că obiectul a fost un balon meteorologic.

După ce a sugerat inițial că resturile provin dintr-un OZN, Roswell Daily Record a raportat o corecție care a inclus declarația USAAF. Conform acesteia, a fost găsit un balon meteo pe locul respectiv.

Brazel și-a cerut scuze pentru identificarea sa greșită. Potrivit declarațiilor oficiale, resturile găsite de fermier proveneau dintr-un balon care făcea parte dintr-un proces experimental de tehnologie cu numele de cod Project Mogul.

Ce a fost Project Mogul?

Proiectul Mogul clasificat a fost conceput pentru a detecta undele sonore în atmosfera superioară din testele sovietice cu bombe atomice prin microfoane zburătoare pe trenuri de baloane la mare altitudine. Deși tehnologia a fost rapid înlocuită, a rămas secretă timp de mai bine de 20 de ani după eveniment. Mai multe despre epovestea fascinantă a acestui caz misterios puteţi citi pe retetesivedete.