Evenimentul Zilei > Vremea > Fenomen meteo ciudat în ultimele zile ale anului. Nici specialiștii nu știu ce să creadă
Fenomen meteo ciudat în ultimele zile ale anului. Nici specialiștii nu știu ce să creadă

Fenomen meteo ciudat în ultimele zile ale anului. Nici specialiștii nu știu ce să creadă

Ultimele zile ale anului 2020 sunt marcate de un fenomen meteo care ridică semne de întrebare în rândul specialiștilor.

În ultimele zile ale anului 2020, vremea pare ca sfidează toate legile naturii, iar temperaturile ajung să aibă valori cu mult peste cele normale pentru această perioadă. În ultimele două zile, prognoza meteo din România i-a luat prin surprindere inclusiv pe specialiști, temperaturile atingând aproape 20 de grade în anumite zone din țară.

„Sfârșitul anului 2020 aduce o vreme neobișnuit de călduroasă pentru această perioadă iar meteorologii au anunțat maxime cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și chiar 18 grade în Lunca Dunării, Dobrogea, dar și județul Teleorman.

Cerul este variabil în majoritatea zonelor țării, iar vântul suflă slab până la moderat. S-au înregistrat temperaturi ridicate în mai multe zone din țară, mai exact 18 grade la Zimnicea, 17 grade la Călărăși și 16 grade la Constanța, Medgidia, Fetești și Cernavodă. Și în Capitală este cald.

O vreme foarte caldă pentru această perioadă

Meteorologii au anunțat pentru azi și mâine temperaturi între 14, chiar 16 grade. În zilele următoare, căldura este destul de mare, o vreme destul de caldă pentru această perioadă.

Temperaturile anunțate de meteorologi sunt între 0 și 9 grade în depresiuni și 16-17 grade în sud-estul țării. Doar în zonele de munte vor fi precipitații mixte și izolat polei, însă în celelalte zone ale țării cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Așadar, până la finalul anului vom avea parte de o vreme frumoasă. Chiar și la începutul anului vremea va fi caldă. Temperaturile vor mai scădea puțin, însă ne vom putea bucura de soare și de o vreme frumoasă și în zilele următoare”, spune Florentina Lazăr, reporter Antena 3.

Cu toate că vremea va fi caldă, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o informare de vânt puternic valabilă la nivelul întregii ţări, în perioada 29 decembrie, ora 10:00 – 31 decembrie, ora 12:00.

Practic, de marţi, de la ora 10:00, până miercuri, la ora 8:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat (15 – 20 km/h).