Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea în Capitală. Prognoză meteo specială. Ce se întâmplă în orele următoare
Vremea în Capitală. Prognoză meteo specială. Ce se întâmplă în orele următoare

Vremea în Capitală. Prognoză meteo specială. Ce se întâmplă în orele următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o prognoză meteo specială, valabilă pentru următoarele ore în zona Municipiului București. 

 

Potrivit meteorologilor, în Capitală se încălzește simțitor. Va fi ușor înnorat la începutul zilei, dar cerul se degajează mai tărziu și maxima ajunge pe la 13 grade. La noapte, în București, apar condiții de ceață și temperatura coboară până la 5 grade.

Pentru intervalul 28.12.2020 ora 10:00 – 28.12.2020 ora 20:00

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 14 grade, valoare cu mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat (viteze de 15…20 km/h).

Pentru intervalul 28.12.2020 ora 20:00 – 29.12.2020 ora 10:00

Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat (cu viteze de cel mult 15 km/h). Temperatura minimă, mult mai ridicată față de norma perioadei, va fi de 3…5 grade.

Vremea în țară

Astăzi vântul va sufla în cea mai mare parte a țării. Până la ora 10 se menține codul galben de vânt puternic și ninsori viscolite pentru aceste zone. Pe crestele Carpatilor Meridionali și de Curbură vor fi rafale de peste 100…120 KM/h; în rest vântul va sufla cu 70…90 KM/h.

Luni se încălzește simțitor și soarele se arată aproape peste tot. O să mai plouă puțin prin est și sud-est, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviță.

Vântul va sufla tare la munte, dar va avea intensificari și în restul țării. Vom avea maxime de la 6 grade în depresiuni, până la 15, poate 16 grade în sud-est.

Și marți, temperaturile maxime vor continua să fie mult mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi în zona de deal a Olteniei, unde temporar va ploua, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării, cerul va fi variabil şi izolat se va semnala ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va continua să sufle tare în special la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade.