Evenimentul ZileiMondenFenomen astronomic spectaculos, observat azi în România

Fenomen astronomic spectaculos, observat azi în România

Fenomen astronomic spectaculos, observat azi în România
Tranzitul planetei Mercur peste discul Soarelui va putea fi observat azi în România, începând cu ora 14:35 şi până la apusul Soarelui, în jurul orei 17:00.

Un fenomen astronomic rar va putea fi văzut în România, începând cu ora  14:35 şi până la apusul Soarelui, în jurul orei 17:00. Este vorba de tranzitul planetei Mercur care va trece peste discul Soarelui, fenomenul putând fi văzut doar cu ajutorul filtrelor de protecție, scrie descoperă.ro.

Luni, 11 decembrie, este al doilea tranzit al planetei Mercur prin fața Soarelui din cursul acestui deceniu, primul având loc în anul 2016. Fenomenul va dura  5 ore şi 28 de minute, putând fi văzut integral din America de Sud şi Centrală, de pe coasta de Est a Americii de Nord,şi dintr-o mică porţiune din Africa Occidentală. La Bucureşti, fenomenul va fi vizibil  între orele 14:35 şi 16:53. iar la Timişoara trecerea lui Mercur prin față Soarelui va putea fi văzută,  cel mai mult, între orele 14:35 – 17:09.

.În intervalul în care Mercur trece prin față Soarelui, planeta va apărea că un mic disc negru care se deplasează peste discul Soarelui, pe o traiectorie aproape dreaptă. Tranziturile lui Mercur prin faţa Soarelui pot fi observate de pe Pământ de circa 13 – 14 ori în o sută de ani  şi pot avea loc în luna mai sau în luna noiembrie .


Accesează: