Evenimentul Zilei > Sport > Femeia căreia miliardarul Roman Abramovici îi cântă în strună. Rusul a luat o decizie foarte dureroasă
Femeia căreia miliardarul Roman Abramovici îi cântă în strună. Rusul a luat o decizie foarte dureroasă

Femeia căreia miliardarul Roman Abramovici îi cântă în strună. Rusul a luat o decizie foarte dureroasă

Miliardarul Roman Abramovici i-a dat libertate totală directorului de la Chelsea și acum îi pune în aplicare deciziile. Chiar și pe cele mai dureroase.

Miliardarul Roman Abramovici a fost influențat să ia o decizie dureroasă la Chelsea Londra. Rusul l-a concediat pe antrenorul Frank Lampard, unul dintre cei mai iubiți foști fotbaliști ai „albaștrilor”. Ex-mijlocașul a fost o adevărată legendă pe „Stamford Bridge” și a jucat pentru Chelsea în perioada 2001-2014. Și-a „șifonat” puțin imaginea atunci când a semnat cu Manchester City în 2014, dar fanii au revenit la sentimente mai bune. După ce Lampard a fost instalat pe banca tehnică a londonezilor, în 2019.

Tehnicianul nu a reușit să facă din Chelsea o grupare care să se ridice la nivelul lui Liverpool sau Manchester City. Așa că lipsa rezultatelor a fost decontată. Lampard a fost concediat, deși patronul Roman Abramovici nu și-ar fi dorit să facă asta. Mai ales că era vorba despre un om la care miliardarul ținea foarte mult.

Miliardarul Roman Abramovici, patron la Chelsea, i-a dat putere absolută

Conform Daily Mail, cuvântul decisiv l-a avut Marina Granovskaia, femeia numită în funcția de director la Chelsea. Ea s-a certat de mai multă vreme cu Lampard. Și asta după ce tehnicianul ceruse în vară bani pentru a transfera un portar. Apropiata lui Abramovici i-a replicat că are un goalkeeper foarte bun. Pe Kepa, care a costat 80 de milioane de euro.

În plus, antrenorul a vrut să-l dea afară pe Antonio Rudiger, unul dintre fotbaliștii Marinei Granovskaia. Lampard a cerut achiziționarea fotbaliștilor Declan Rice și James Tarkowski. Dar președintele s-a opus. A fost momentul în care relația s-a răcit definitiv.

Un om de sport foarte influent

Granovskaia are 45 de ani, a primit mână liberă de la Abramovici și este considerat un om de fotbal extrem de destoinic. În anul 2018 a fost declarată de revista Forbes a cincea cea mai puternică femeie din sport.

Pe de altă parte, sursa citată spune că Lampard nu mai avea susținearea elevilor săi, care își pierduseră încrederea în tehnician.