Cotidianul speculează că Abramovici a decis să facă acest lucru după ce s-a confruntat cu probleme în obținerea vizei britanice. Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, a comandat construirea unui conac în prestigiosul cartier Neve Tsedek din Tel Aviv.

Un alt ziar israelian, Globes, a publicat un reportaj, în aprilie 2015, potrivit căruia Abramovici ar fi alocat suma de 25 de milioane de dolari pentru hotelul Varsano din cartierul Neve Tsedek. Până acum, aceasta este singura sa achiziție imobiliară din Israel. Potrivit aceluiași ziar, magnatul ar fi cumpărat și un teren de 1.500 de metri pătrați în imediata apropiere a hotelului.

În aceeași perioadă, susține publicația Globes, Abramovici a achiziționat patru companii israeliene de tip start-up. Una dintre acestea lucrează la un proiect pentru realizarea unei baterii cu încărcare ultra-rapidă, care să fie folosită pe telefoane smart.
 Abramovici este acționarul principal al companiei private de investiții Millhouse LLC, fiind mai cunoscut în afara Rusiei ca proprietar al clubului de fotbal Chelsea, din Premier League. De asemenea, acesta a fost guvernatorul regiunii Chukotka din Rusia în perioada 2000 – 2008.
Potrivit revistei Forbes, averea netă a domnului Abramovici este de 10,8 miliarde USD în 2018, el fiind a unsprezecea cea mai bogată persoană din Rusia și a o sută patruzecea cea mai bogată persoană din lume.