În plină campanie electorală, mii de argeşeni au primit de la reprezentanţii PSD calendare creştin – ortodoxe. Sub imaginea în care apare Fecioara Maria cu pruncul în braţe apare, într-un chenar, şi sigla PSD. Calendarul are şi scop de felicitare. "PSD Argeş vă urează un AN NOU fericit!", e mesajul social democraţilor pentru argeşeni, informează mediafax.ro.  

Ion Georgescu, şeful staffului de campanie în Argeş susţine că nu ştie ca reprezentanţii BOR să fi fost întrebaţi despre calendarele ortodoxe cu sigla PSD.

“Nu ştiu dacă există acordul bisericii. Cele 5000 de exemplare au fost distribuite în Piteşti, Topoloveni şi Mioveni, acolo unde e populaţie mai multă. La oraşe nu prea merge toată lumea la biserică. La ţară, de regulă, femeile iau calendare de la preot. E primul an când împărţim şi calendare, alături de programul de campanie şi o broşură de prezentare a candidaţilor. Din ce am înţeles eu, biserica le dă prea târziu, iar preţurile acestora variază între 10 şi 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puţine în comparaţie cu populaţia, iar în unele mai multe. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind şi în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar. Noi am distribuit doar în Argeş. Nu ştiu dacă au fost tipărite şi pentru alte judeţe. Am văzut că şi alte partide au împărţit calendare. În calendare sunt trecute sărbătorile legale. E un produs de calitate şi de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicăieri: votaţi! Are sigla PSD, dar nu scrie votaţi”, a declarat Ion Georgescu.  

Iniţiativa electorală a pesediştilor din Argeş este calificată însă de Patriarhie drept „o modalitate de campanie electorală care foloseşte abuziv o icoană”.

„Nu are în niciun caz consimţământul bisericii. Biserica nu are nicio legatură cu acest caz. Vă daţi seama că orice icoană poate fi luată de pe internet şi fotocopiată. Din păcate, observ că se apelează la astfel de mijloace de convingere, se încearcă sensibilizarea oamenilor credincioşi prin astfel de materiale electorale. Patriarhia Română nu agreează şi nici nu poate fi vorba despre vreun agrement între ea şi PSD. Deci e o formulă a celor de la PSD în care se foloseşte în mod nepotrivit, calific eu, un însemn religios. Eu nu am aflat, aflu acum, de la dumneavoastră. Patriarhia Română nu susţine în niciun fel astfel de practici”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.