Superliga. Victorie pentru Farul Constanța, la Sfântu Gheorghe. Arbitrul Sebastian Colțescu, pus la zid

Superliga. Victorie pentru Farul Constanța, la Sfântu Gheorghe. Arbitrul Sebastian Colțescu, pus la zid Farul Constanța. Sursa foto: Facebook

Farul Constanța a obținut o victorie cu 1-0 împotriva echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, într-un meci disputat luni seara pe terenul propriu al celor din Sfântu Gheorghe. Această partidă face parte din etapa a 26-a a Superligii de fotbal.

Cu toate acestea, meciul nu a fost lipsit de controverse. Partida dintre Sepsi și Farul, încheiată cu scorul de 0-1, a fost decisă printr-o fază disputată la limită, generând opinii împărțite cu privire la golul marcat de echipa lui Gică Hagi.

Farul Constanța, victorie împotriva celor de la Sepsi OSK

Singurul gol a fost înscris de Constantin Grameni (87), într-o fază în care a fost neclar dacă mingea a trecut complet de linia porții.

Aceasta a fost a patra înfrângere consecutivă pentru Sepsi OSK în campionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Farul, care a avut un eșec acasă cu Dinamo (0-2), a suferit doar o înfrângere în ultimele nouă etape, obținând cinci victorii și trei egaluri.

În tur, Farul s-a impus cu 2-1. La finalul partidei, comentatorul Bogdan Cosmescu și-a exprimat nemulțumirea față de decizia arbitrului central, Sebastian Colțescu, afirmând că acesta nu ar fi trebuit să acorde fault în favoarea echipei Farul în duelul dintre Ninaj și Ionuț Vină.

Sebastian Colțescu, arbitru

Sebastian Colțescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Reacții aprinse după golul marcat de Farul

„Aici e vorba de conștiința încărcată a lui Sebi Colțescu pentru că a dat acel penalty în Farul – FCSB. E o porcărie! Una dintre multele din arbitrajul românesc. Nu poți să dai așa ceva! Colțescu e un arbitru bun în general, dar decizia e inexplicabilă”, a spus acesta.

În urma acestui rezultat, Farul a ajuns pe locul patru în clasament, cu 40 de puncte acumulate, în timp ce Sepsi rămâne pe locul nouă, cu 33 de puncte.

Înaintea acestui meci, Farul ocupă locul cinci în clasament, având 37 de puncte obținute în 26 de meciuri. Pe de altă parte, Sepsi Sfântu Gheorghe se află pe locul 9, acumulând 33 de puncte.

Farul vs. Sepsi

Farul vs. Sepsi. Sursa foto: Facebook/ Sepsi OSK

Atât Farul, cât și Sepsi vin după înfrângeri

Ambele echipe au avut rezultate negative în meciurile anterioare. Sepsi a suferit o înfrângere în fața FCSB-ului, scor 0-1, într-un meci jucat în deplasare. În timp ce echipa lui Gică Hagi a fost învinsă acasă de Dinamo, scor 2-0.

În situația unei victorii, echipa lui Bernd Storck ar putea avansa până pe locul șase, ultima poziție care asigură calificarea în play-off.

În paralel, jucătorii lui Gică Hagi au oportunitatea de a depăși Universitatea Craiova și de a se apropia la cinci puncte de CFR Cluj, echipa de pe ultima treaptă a podiumului, potrivit digisport.ro.