Guilhem Moulin este membru al Comisiei nr 6 pentru comerţ şi protecţia consumatorului, din cadrul CL Sector 4, calitate în care trebuie să participe la ședințe, unde se analizează proiectele de hotărâri ale consiliului local sau se decide asupra altor probleme trimise de consiliul local spre avizare. Consilierul USR obișnuiește să lipsească de la aceste ședințe, iar uneori să mai semneze și în fals că a participat.
La ședința Consiliului Local ce a urmat în aceeași zi, Guilhem Moulin a criticat proiectul primăriei de reabilitare a unor străzi din sector – neasfaltate și fără utilități, proiect de care consilierul USR ar fi trebuit să aibă cunoștință, dacă nu ar fi lipsit de la ședințe.

Luat la întrebări de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, consilierul Guilhem Moulin a dat din colț în colț

Daniel Băluță: Este adevărat că aveți 50 de absențe până în momentul de față?
Guilhem Moulin: Eu nu știu, nu vă răspund
Daniel Băluță: Nu este un lucru corect și nu este un lucru normal. Este adevărat că ați lipsit la Comisia 6 astăzi?
Guilhem Moulin: Trimiteți o scrisoare.
Daniel Băluță: Vă e rușine să răspundeți la întrebare?
Guilhem Moulin: Nu răspund.

La ultima ședință, din data de 8 octombrie 2019, în care s-a discutat un proiect de hotărâre al CL Sector 4 privind modul de organizare și desfășurare a licitațiilor publice pentru închirierea spațiilor comerciale libere din piețele și complexele agroalimentare aflate în administrarea Sectorului 4.


Din cei cinci membri ai comisiei, singurul care a lipsit a fost Guilhem Moulin, după cum este consemnat în procesul-verbal al ședinței.

Ulterior, pe avizul comisiei pe proiectul analizat, a apărut și semnătura consilierului Guilhem Moulin, ca și cum ar fi fost prezent la ședință. Unii ar putea să spună că e truc, alții că ar fi o infracțiune.