Evenimentul Zilei > Sport > Fanii FCSB au dat lovitura: „Emeric Ienei este noul președinte…”
Fanii FCSB au dat lovitura: „Emeric Ienei este noul președinte…”

Fanii FCSB au dat lovitura: „Emeric Ienei este noul președinte…”

Fostul antrenor al Stelei, din perioada în care a înregistrat cele mai mari performanțe europene, Emeric Ienei, a fost propus să conducă o asociație a suporterilor FCSB.

Suporterii FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, au înființat asociația „Salvați Steaua”, iar printre membrii cooptați deja, pe care l-au propus pentru poziția de președinte de onoare, este Emeric Ienei.

„Domnul Emeric Ienei este președintele de onoare al Asociației Salvați Steaua. A acceptat fără ezitare să fie președintele nostru pe considerentul, după cum spunea dumnealui, că Steaua nu a retrogradat niciodată și că ea este în Liga 1. Săptămâna viitoare, domnul Ienei primește cardul oficial”, a declarat Gheorghe Mustață, șeful galeriei suporterilor FCSB.

Potivit liderului galeriei, fostul tehnician care are în palmares Cupa Campionilor Europeni, trofeu pe care l-a câștigat cu Steaua la Sevilla în 1986 s-a arătat foarte încântat de inițiativa suporterilor și s-a arătat dispus să accepte să fie conducătorul acestei organizații.

Emeric Ienei le-a transmis conducătorilor actuali ai FCSB, implicit lui Gigi Becali, un mesaj, tot prin intermediul lui Gheorghe Mustață. El i-a rugat „să se comporte educat”.

„Domnia sa ne-a rugat să încercăm să determinăm conducătorii clubului să se comporte educat, să încercăm puțin să schimbăm mentalitatea de acum”, a mai precizat Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, conform Radio Sport1.

El a precizat că încearcă să ia legătura și cu Mihăiță Neșu pentru a găsi o cale de colaborare pentru susținerea fundației pe care a constituit-o acesta, dedicată rezolvării problemelor copiilor cu dizabilități.

„Asociația își propune să ajute efectiv, nu doar cu vorbe ca alții, legendele Stelei. Am început de la domnul Viorel Turcu. După cum se știe, noi l-am ajutat cu protezele de care avea neapărat nevoie. Domnul Turcu este și el deja membru al Asociației”, a precizat Gheorghe Mustață.

Liderul galeriei echipei patronate de Gigi Becali a mai afirmat că-și dorește să mai coopeteze în asociație mai mulți foști jucători care au făcut performanță sub culorile roș – albastre, precum Ghionea, Chiricheș, Paraschiv.

„Avem în plan cooptarea numeroșilor steliști care au avut super rezultate, precum Ghionea, Chiricheș, Paraschiv și mulți alțîi. Deja sunt alături de noi Ilie Stan, Rusescu, Cristi Tănase, Ion Viorel”, a mai spus Mustață.

Lupta anului în boxul britanic programată în octombrie. Fanii se roagă ca meciul să aibă loc

LPF bagă fotbaliștii în carantină. Îmbolnăvirile de la Dinamo afectează Liga I