"Fanatica" de la Auschwitz: bătea prizonierii şi îi ţinea zile în şir în picioare

"Fanatica" de la Auschwitz: bătea prizonierii şi îi ţinea zile în şir în picioare

Gisela S. va fi judecată pentru crime în masă. La 20 de ani, femeia cunoscută sub numele de Demming era un gardian temut la Auschwitz.

Ea ar fi fost una dintre cele 3.700 de femei gardian angajate să menţină ordinea în lagărele de concentrare naziste. În anii '60, ea a mai fost chemată în instanţă în procesul alor femei gardian, dar nu a fost condamnată niciodată. Ajunsă acum la 90 de ani, trăieşte o viaţă liniştită în Hamburg.

Femeia este descrisă ca o "nazistă fanatică", ce bătea şi tortura prizonierii. Ea ar fi avut chiar şi o legătură amoroasă cu doctorul Franz Bernhard Lucas, pe care l-a părăsit după ce acesta s-a împotrivit experimentelor nemiloase făcute pe evrei.

După condamnarea din 2011 a lui John Demjanjuk, care ar fi participat la uciderea a 28.060 de evrei, procurorii nu mai au nevoie de mărturii exacte pentru a stabili faptele gardienilor în lagărele de concetrare. Simpla lor prezenţă acolo îi face complici la crimă, scrie Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul Giselei S. ar putea începe spre sfârşitul anului, a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Hamburg.