Evenimentul Zilei > Economie > Facebook schimbă denumirea criptomonedei Libra. Ce va fi Diem Dollar
Facebook schimbă denumirea criptomonedei Libra. Ce va fi Diem Dollar

Facebook schimbă denumirea criptomonedei Libra. Ce va fi Diem Dollar

Nici n-a apucat să își lanseze Facebook criptomoneda Libra, și deja vrea să-i schimbe denumirea. Moneda virtuală se ve numi Diem Dollar.
Criptomoneda Libra se va numi Diem, a declarat asociația într-un comunicat. Noul nume reflectă „maturitatea și independența tot mai mare a proiectului”, a declarat directorul Asociației Diem, Stuart Levey.

Aşadar, Facebook a luat decizia de a schimba numele criptomonedei Libra, pe care nu a apucat încă să o lanseze, sugerând o oarecare independenţă de Facebook şi o „putere” dată de susţinerea din partea mai multor companii asociate.

Moneda virtuală a Facebook va fi lansată cu noua denumire: Diem Dollar

Criptomoneda pe care Facebook, împreună cu celelalte companii care compun Libra Association, vrea să o lanseze anul viitor şi se va numi Diem Dollar, în loc de Libra, cum a fost botezată iniţial.
Schimbarea de nume vrea să sugereze o oarecare independenţă de Facebook şi să arate că, în spatele monedei stă o asociaţie formată din mai multe firme, nu doar Facebook. În urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuală să aibă la bază dolarul american, de aici şi numele Diem Dollar.
“Diem Association va furniza o platformă simplă pentru fintech-uri, care să poată oferi companiilor şi utilizatorilor servicii de plăţi instante, ieftine şi sigure” se arată în comunicatul oficial emis cu ocazia redenumirii monedei. Diem ar putea fi lansat încă din ianuarie într-o formă mai limitată decât planul iniţial deja anulat.

De ce vrea Facebook o criptomonedă?

Aceasta nu este de fapt criptomoneda Facebook. Este un proiect al Asociației Diem, pe care Facebook a cofondat-o. Asociația, care va servi ca autoritate monetară pentru criptomonedă, spune că scopul său este de a „împuternici miliarde de oameni”, făcând referire cei 1,7 miliarde de adulți fără conturi bancare care ar putea folosi moneda.

Dar Facebook are propriul interes pentru monedele digitale. Mark Zuckerberg a declarat trimiterea de bani online ar trebui să fie la fel de simplă ca trimiterea de fotografii. Diem este conceput pentru a face mai ușor și mai ieftin transferul de bani online de către oameni, ceea ce ar putea atrage și noi utilizatori în rețeaua socială.

Facebook poate avea și alte planuri pentru criptomonedă

O nouă filială va rula un portofel pentru păstrarea și utilizarea monedei digitale. Numit inițial Calibra, portofelul a fost redenumit Novi în luna mai, cu misiunea de a „ajuta oamenii din întreaga lume să acceseze servicii financiare accesibile”. Analiștii de la RBC Capital Markets au declarat că aceste servicii vor include probabil jocuri și comerț, informează cnet.com.