Facebook a recunoscut astăzi că parolele pentru sute de milioane de utilizatori au fost stocate pe servere interne în formă necriptată. Toţi angajaţii le pot vedea chiar folosi

Facebook a recunoscut astăzi că parolele pentru sute de milioane de utilizatori au fost stocate pe servere interne în formă necriptată. Toţi angajaţii le pot vedea chiar folosi

Facebook admite în cele din urmă că a stocat în mod intern milioane de parole necriptate: „Am rezolvat problema și, ca măsură de precauție, vom împiedica utilizarea de către cei care au stocat parolele în această formă“, a spus Facebook într-o declarație, adăugând că în mod normal, ar trebui să aibă sistemele sale de criptare.

Facebook investighează o serie de eșecuri de securitate în care angajații au construit aplicații care au înregistrat date de parolă necriptate pentru utilizatorii Facebook și au stocat-o în text simplu pe servere interne ale companiei, potrivit unui angajat senior din cadrul Facebook, care este familiarizat cu ancheta și care a vorbit cu condiția anonimatului, deoarece nu au fost autorizați să vorbească cu presa.

"Totul a rămas în interior"

„Să fie clar: aceste parole nu au fost văzute de nimeni în afara de angajaţii Facebook și nu am găsit nimic până în prezent să arate că vreun intern a abuzat sau a accesat în mod necorespunzător aceste conturi“ , a insistat rețeaua socială, deja sever criticată pentru manipularea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor săi, mai ales că scandalul a izbucnit în 2018 cu Cambridge Analytica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un interviu acordat pentru KrebsOnSecurity, inginerul de software Facebook, Scott Renfro, a  declarat că firma nu este pregătită să vorbească despre numere specifice - cum ar fi numărul de angajați Facebook care ar fi putut accesa datele. Renfro a declarat că compania intenționează să alerteze utilizatorii Facebook afectați, dar că nu ar fi necesară resetarea parolei.

Datele  pot di accesate de 20.000 de persoane

Conform site-ului specializat în cibernetică KrebsOnSecurity, aproximativ 20.000 de angajați ai Facebook au acces, unii de ani de zile, la mai multe sute de milioane de parole stocate, mai precis între 200 milioane și 600 de milioane de utilizatori Facebook.

Utilizatorii Facebook în cauză Lite

Gigantul Internet intenționează să prevină „sute de milioane de utilizatori de Facebook Lite“, o versiune simplificată a site-ului pentru regiunile lumii, cu o calitate mai scăzută a conexiunii la internet "zeci de milioane de alți utilizatori Facebook și zeci de mii de utilizatori ai Instagram ", a spus reprezentantul grupului american.