Expoziție aniversară Mihai SÂRBULESCU – 65 ani

Expoziție aniversară Mihai SÂRBULESCU – 65 ani

Galeria Romană are plăcerea de a vă invita, joi, 3 februarie 2022, ora 19:00, la vernisajul expoziției aniversare Mihai SÂRBULESCU.

Artistul împlinește anul acesta 65 de ani, ocazie cu care la Galeria Romană se deschide expoziția intitulată “pentru Emil”, titlu ales de Mihai pentru cei peste 25 ani de prietenie.

Pe simeze vor fi expuse o selecție de lucrări cu motive și teme emblematice, teme care îl preocupă încă din anii de studiu și la care se întoarce constant. Desene și uleiuri, portrete și peisaje, clopote și vase, figurativ și abstract, tradiție și modernitate – acestea sunt câteva din atributele acestei expoziții. Pictura pe care ne-o oferă de peste 40 ani Mihai SÂRBULESCU este dramatică dar fină în același timp, expresivă, coerentă și meditativă.

“Pictura este una singură, întreagă, rotundă și, bineînțeles, creștină….Ca și muzica, pictura este un fenomen întreg, un ansamblu, o compoziție imensă – la care lucrează istoria, cu fiecare părticică a ei. Lucrători nu sunt doar pictorii. Timpul însuși lucrează cu patina lui, cu efectul de îmbătrânire sau de ștergere a culorilor -  lucrează praful, ploaia, focul, căldura, frigul…lucrează materia. Lucrează cei care privesc și comentează, lucrează cuvintele. Lucrează igrasia pe ziduri, așa cum bine remarca Leonardo. Lucrează merele care se înroșesc, florile care înfloresc și se ofilesc, natura care inspiră. Și mai presus de toate, lucrează, bineînțeles, Dumnezeu – pictorul pictorilor.” – Mihai SÂRBULESCU.

Ne puteți urmări și pe Google News

În deschiderea expoziției va vorbi Sever Voinescu, redactor șef Dilema veche.

Expoziția este deschisă în perioada: 3 februarie – 3 martie 2022.

Program:

Luni-vineri: 10:00-18:00

Sâmbătă: 10:00-15:00.