Evenimentul ZileiActualitateAlertă în Ucraina. Explozie uriașă la un gazoduct. Intervin zeci de pompieri

Alertă în Ucraina. Explozie uriașă la un gazoduct. Intervin zeci de pompieri

Alertă în Ucraina. Explozie uriașă la un gazoduct. Intervin zeci de pompieri
O explozie de mare amploare s-a produs sâmbătă de-a lungul unui gazoduct în partea centrală a Ucrainei, transmite dpa.

O explozie de mare amploare s-a produs sâmbătă de-a lungul unui gazoduct în Ucraina.

Compania Ukrtransgaz a confirmat incidentul şi a avertizat locuitorii din zona oraşului Lubnî că vor exista perturbări în furnizarea gazului.

Livrările de gaz natural către Europa nu ar urma să fie afectate de această explozie.

Mass media din Ucraina au informat că nu au fost raportate victime, iar martorii au postat pe social media înregistrări ce arată o „minge de foc” de mari dimensiuni.

La locul deflagraţiei au fost trimişi 40 de pompieri. Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută, scrie Agerpres.

Explozie gazoduct Ucraina: un incident similar a avut loc în toamna anului trecut.

În luna saptembrie a anului trecut, un incident similar a avut loc pe o secţiune a gazoductului KZU-1. La momentul respectiv, tranzitul gazelor naturale spre Europa s-a derulat fără probelme, înforma biroul de presă al Ministerului Energiei din Ucraina.


CITEȘTE ȘI Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu. De ce este criticat ministrul Sănătății

CITEȘTE ȘI Brexitul  a lovit economia germană. Vremuri grele pentru Merkel


Anterior, Ministerul pentru situaţii de urgenţă din Ucraina a anunţat că o explozie puternică a avut loc în jurul orei locale 00:20 (21:20 GMT) la o secţiune din apropierea de satul Chabany (regiunea Kiev) a gazoductului Kyiv-Western Ukraine-1, care este utilizat pentru transportul gazelor naturale de la zăcămintele din estul Ucrainei până la depozitele subterane de gaze amplasate în apropiere de graniţa Ucrainei cu Uniunea Europeană.

„În pofida situaţiei de urgenţă, tranzitul gazelor spre ţările europene prin sistemul ucrainean de transport al gazelor este asigurat în cantităţile declarate pentru tranzit”, a informat biroul de presă al Ministerului Energiei din Ucraina.

„Nu există victime. Consumatorii sunt aprovizionaţi cu gaze via alte conducte. Situaţia nu are niciun efect asupra tranzitului gazelor naturale spre statele membre UE”, a informat operatorul de sistem de transport al gazelor din Ucraina (GTSOU).


Accesează: