Incendiu devastator la Botoșani. Pompierii se luptă cu flăcările de 24 de ore

Incendiu devastator la Botoșani. Pompierii se luptă cu flăcările de 24 de ore

Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Botoșani a anunțat că un puternic incendiu a izbucnit la un depozit de furaje dintr-o fermă de pe raza comunei Ripiceni.

Potrivit ISU Botoșani, pompierii intervin de peste 24 de ore pentru stingerea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa.

Peste 50 de pompieri au acţionat în cursul zilei de sâmbătă, în cursul nopţii şi duminică dimineaţă pentru stingerea incendiului. „În acest moment (n.r.- duminică dimineaţă), se intervine în continuare cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea, două motopompe şi mai multe utilaje puse la dispoziţie de primăriile din Manoleasa şi Ripiceni.

În total, până la această oră au fost angrenaţi în misiune 53 de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Botoşani, Gărzile de Intervenţie Ştefăneşti şi Truşeşti, dar şi pompieri voluntari din Manoleasa şi Ripiceni. Misiunea pompierilor este una de durată având în vedere cantitatea mare de furaje, dar şi faptul că trebuie verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere", a precizat Lupu.

În depozitul de furaje de la Ripiceni se aflau, la momentul declanşării incendiului, aproximativ 10.000 de baloţi de paie.

De asemenea, tot sâmbătă, un alt incendiu a izbucnit, la un depozit de furaje din satul Albeşti, comuna Albeşti-Paleologu, la faţa locului fiind trimise cinci echipaje de pompieri, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, la 250 de baloţi mari şi un utilaj agricol', precizează ISU Prahova. Conform sursei citate, nu sunt persoane şi nici animale surprinse de incendiu.

În ultimele zile ale lunii iulie, pompierii au intervenit pentru localizarea şi stingerea a numeroase incendii la vegetaţie uscată pe raza și în judeţului Galaţi, fiind afectată o suprafaţă totală de 25 de hectare. Lipsa precipitaţiilor, dar şi alte cauze generează în continuare o creştere a numărului de incendii de mirişte şi vegetaţie uscată în judeţul Galaţi.

„Din  acest motiv reamintim importanţa măsurilor preventive care trebuiesc respectate pentru evitarea extinderii incendiului către gopodării şi autoturisme.”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, potrivit agerpres.ro

Ne puteți urmări și pe Google News