Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentru ce i-a trezit ISU pe bucureșteni cu noaptea în cap?! Ce se întâmplă la Ro-Alert
Pentru ce i-a trezit ISU pe bucureșteni cu noaptea în cap?! Ce se întâmplă la Ro-Alert

Pentru ce i-a trezit ISU pe bucureșteni cu noaptea în cap?! Ce se întâmplă la Ro-Alert

La 6.06 dimineața, sute de mii de locuitori din București și Ilfov au fost treziți de un mesaj de la Ro-Alert al ISU, fiind anunțați că ar fi un incediu de vegetație cu „degajare masivă de fum”.

În realitate, după cum se vede în imagini și după cum recunosc chiar autoritățile, a fost un banal incendiu izbucnit lângă fosta groapă de gunoi din Chitila.

Din primele informații furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, incendiul a cuprins stive de mase plastice, gunoi menajer și vegetație uscată.


„Întrebări esențiale”- Traian Băsescu: „Singurul drum valabil pentru UE este către Statele Unite ale Europei”

Senzaționala poveste a femeii la nașterea căreia medicii au zis că va trăi 60 de secunde și acum serbează 60 de ani


Flăcările s-ar fi întins pe o suprafață de 7000 de metri pătrați în zona străzii Poiana Trestiei, din localitatea Chitila, langă fosta groapă de gunoi, și ar fi cuprins și un utilaj pentru sortarea deseurilor.

Ca lucrurile să pară și mai grave, după ce, pentru a doua oară în mai puțin de 24 de ore, ISU i-a speriat degeaba pe bucureșteni, autoritățile au anunțat că în apropierea incendiului există un rezervor de motorină de 5 tone, afirmând și că ar exista pericol de explozie.

Imensul foc, pentru care zeci sau sute de oameni au fost treziți de alarma Ro-Aler, nu a făcut victime și a fost localizat în jurul orei 8.00, de echipajele celor 15 autospeciale de stingere deplasate la fața locului. Ulterior, s-au folosit buldoexcavatoare pentru îndepărtarea deșeurilor.

Focul ardea pe o proprietate privată, au declarat surse din rândul pompierilor militari aflați la fața locului.


Nitratul de amoniu care a explodat în Beirut a fost transportat cu o navă din R. Moldova

Incendiu violent în București! 6 mașini de pompieri abia fac față


Un alt incendiu de vegetație a afectat, joi, circa 10.000 metri pătrați, în zona Ghencea.

Operațiunea de intervenție a pompierilor a fost înregunată de vânt, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUBIF)

Și în acest caz a fost transmis un mesaj RO-ALERT pentru a avertiza populaţia din Sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, precum şi comuna Bragadiru.


ATENȚIE! Pericol extrem în București. Mesaj RO-Alert către populație

Începe măcelul? Casa unui lider al clanului Rinu, în flăcări


În ciuda faptului că arde o suprafață mare de vegetație, materiale plastice și gunoi menajer, pe platforma Aerlive nu se arată un nivel de poluare crescut.

În plus, reporterii EvZ care locuiesc sau au trecut prin zonele respective nu au văzut nicio „degajare masivă de fum” care să justifice alerta.