Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendii devastatoare. Flăcările au înghițit gospodării întregi!
Incendii devastatoare. Flăcările au înghițit gospodării întregi!

Incendii devastatoare. Flăcările au înghițit gospodării întregi!

Incendiu uriaș în județul Giurgiu. În Capitală, pompierii luptă și acum cu flăcările .

Mai multe anexe gospodăreşti, patru tone de lemne de foc şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi au ars vineri în apropierea Gării Giurgiu Nord, cinci autospeciale cu apă şi spumă şi aproximativ 20 de pompieri acţionând timp de trei ore pentru stingerea incediului.

„Prin 112 pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi pentru a interveni în municipiul Giurgiu, în spatele Gării Giurgiu Nord, pentru stingerea unui incendiu izbucnit lângă un bloc de locuinţe. La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi aproximativ 20 de pompieri. La momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la unele anexe gospodăreşti ale locatarilor din blocul de locuinţe şi din cauza vântului puternic care a bătut la rafale cu viteze de până la 60 de kilometri la oră incendiul s-a propagat şi la alte anexe şi garaje din apropiere, dar a cuprins şi vegetaţia uscată din jurul acestora pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi”, a declarat vineri, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Monalisa Frâncu.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore de intervenţie, în urma acestuia au ars trei anexe gospodăreşti şi aproximativ patru tone de lemne pentru iarnă.

În urma cercetărilor la faţa locului a reieşit faptul că scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Probabil și din cauza temperaturilor ridicate, pompierii nu au reușit să stingă nici acum incendiul izbucnit ieri în București în apropierea stadionului Ghencea din capitală. Responsabilii se acuză reciproc.

Ard vegetația și gunoaiele depozitate ilegal pe un teren, iar Garda de Mediu vrea să amendeze autoritățile locale din Sectorul 5. Dacă cei de la primărie susțin că terenul respectiv este al Ministerului Apărării, MApN spune că terenul este în grija Primăriei.

Suprafaţă afectată este de peste 10.000 de metri pătraţi, intre Stadionul Ghencea şi Penitenciarul Rahova. Aseară locuitorii sectoarelor 5 şi 6 şi cei din oraşul Bragadiru au fost avertizaţi de pericol prin sistemul Ro-alert.