Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozia care a zguduit Otopeniul. O mașină a fost aruncată în aer. VIDEO
Explozia care a zguduit Otopeniul. O mașină a fost aruncată în aer. VIDEO

Explozia care a zguduit Otopeniul. O mașină a fost aruncată în aer. VIDEO

Doi tineri și-au făcut „cadou” de Crăciun un dosar penal și un sejur în arestul poliției din Buftea, după ce au provocat o explozie cu petarde într-un autoturism.

Incidentul s-a petrecut pe o stradă din orașul Otopeni, vineri seara, în jurul orelor 22.00, iar imaginile – probă – au ajuns pe rețelele de socializare. Cei doi tineri în vârstă de 16 şi 21 de ani au fost reţinuţi de poliţişti, după ce ar fi introdus într-un autoturism parcat un obiect care a explodat, cel mai probabil un pachet cu petarde și a provocat pagube inclusiv unei alte mașini, parcate alături.

Într-un clip postat pe Facebook, se vede cum unul dintre cei doi tineri, cu o geacă neagră, cu glugă pe cap și mască de protecție pe față, sparge geamul lateral al unui autoturism și aruncă în interior un pachet după care fuge. În acest timp, o voce se aude strigând: „Haide bă frate”, după care altcineva comentează, râzând: „Ce retardat…” În scurtă timp se vede o explozie care distruge mașina, împrăștiind bucăți de sticlă în aer.

Ulterior, într-un alt clip apărut pe rețelele de socializare se observă cum tinerii aruncă petarde în curtea unei case. În urma incidentului, poliția a fost sesizată de un bărbat și a început cercetările pentru identificarea tinerilor.

„Vineri, în jurul orelor 22,00, poliţiştii din Otopeni au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, în aceeaşi seară, mai multe persoane au spart geamul deflector de la autoturismul personal, parcat pe o stradă din oraşul Otopeni, după care au introdus în interior un obiect, care a explodat, producând distrugeri autoturismului în cauză, cât şi la cel parcat lângă acesta”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliție.

Cei doi tineri au fost reținuți

Potrivit documentului, poliţiştii din Otopeni și lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au deplasat la locul exploziei și au făcut cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. De asemenea, la investigații au luat parte și specialişti din cadrul Departamentului Pirotehnic – IGPR.

Polițiștii au reușit să-i identifice pe cei doi tineri, în vârstă de 16, şi respectiv 21 de ani și au emis mandate de reținere pentru 24 de ore pe numele lor.

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au emis două ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de cei doi bărbaţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi în cursul zilei de duminică Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale”, se precizează în comunicat.

Conform comunicatului de presă, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.