Evenimentul Zilei > Actualitate > Explicațiile DSU în cazul pacientului cu arsuri. De ce a fost întors avionul SMURD
Explicațiile DSU în cazul pacientului cu arsuri. De ce a fost întors avionul SMURD

Explicațiile DSU în cazul pacientului cu arsuri. De ce a fost întors avionul SMURD

Explicațiile DSU în cazul pacientului cu arsuri grave care trebuia să ajungă la o clinică din Belgia și care a fost întors din drum din cauza unei defecțiuni a avionului SMURD.

Explicațiile DSU, în legătură pacientul cu arsuri, întors din drum din cauza unei aeronave SMURD.

Departamentul pentru Situații de Urgență a explicat ce s-a întâmplat în cazul acestui pacient cu arsuri care trebuia transferat în Belgia. DSU a venit cu lămuriri după ce avionul SMURD care trebuia să asigure transferul a fost întors din drum.

Potrivit unui comunicat de presă, initial, transportul trebuia să aibă loc ieri, pe 27 ianuarie. Zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru ziua de joi, 28 ianuarie.

„Astăzi, 28.01.2021, începând cu ora 08. 00, avionul Piper PA-42 Cheyenne III aflat în dotarea IGAv, echipat pentru misiuni SMURD, a decolat de la București pentru transferul unui pacient cu arsuri prin electrocuție, de la Iași la Bruxelles, Belgia. Odată preluat pacientul de la Iași, în planul misiunii de transfer era prevăzută o aterizare la Timișoara, în vederea alimentării. După decolarea de la Timișoara, piloții IGAv au constat functionarea necorespunzătoare a instalației de presurizare a cabinei avionului. Astfel, misiunea de zbor a fost anulată”, se arată în comunicatul de presă.

După constatarea acestei defecțiuni, care punea în pericol viețile pasagerilor aeronavei, s-a decis revenirea la București. Conform sursei citate, pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, pentru continuarea îngrijirilor.

„Precizăm faptul că avionul a fost recepționat în data de 28.12.2020, după efectuarea unor lucrări de reparații capitale la un motor, revizie majoră la celălalt motor și lucrări periodice după 100 de ore de zbor, nefiind executate reparații la instalația de presurizare a avionului. Din momentul recepționării, aeronava a zburat 40 de ore și a îndeplinit cu succes trei misiuni SMURD. Două dintre acestea au fost externe și una pe teritoriul României, nefiind întâmpinate probleme de natură tehnică.

Explicațiile DSU în cazul pacientului cu arsuri

Un pacient ars care așteaptă de o săptămână să fie transferat în Belgia a fost întors din drum din cauză că avionul SMURD s-a defectat la decolare.

Este vorba despre un bărbat din Iași, cu arsuri grave, care așteaptă de o săptămână să fie transferat în străinătate pentru tratament. Familia a reușit să obțină un loc la o clinică din Belgia, însă lucrurile se mișcă greu.

Pacientul a suferit arsuri pe 70 la sută din corp, după ce s-a electrocutat la locul de muncă, în triajul CFR din Portul Constanța. El a urcat pe un vagon pentru verificări și atunci s-a produs un arc electric.

Firma la care lucrează i-a asigurat locul și a plătit contravaloarea spitalizării la o clinică din Belgia. Autoritățile române s-au mișcat, însă, mult mai greu cu documentele.

Citește și: Pacient cu arsuri, în stare gravă, întors din drumul spre Belgia. Avionul SMURD s-a defectat la decolare