Evenimentul Zilei > International > Experții OMS au fost întâmpinați în China cu propaganda partidului comunist
Experții OMS au fost întâmpinați în China cu propaganda partidului comunist

Experții OMS au fost întâmpinați în China cu propaganda partidului comunist

Primul spital care a primit pacienți Covid și expoziție de propagandă: experții OMS în China au continuat, sâmbătă, vizitele în orașul Wuhan în a doua zi a investigației pe teren a originii coronavirusului.

Experții OMS au fost întâmpinați în China cu propaganda partidului comunist. Această vizită a Organizației Mondiale a Sănătății este extrem de sensibilă din punct de vedere politic pentru Beijing.

China a fost acuzată că a întârziat să reacționeze la primele cazuri de COVID-19 raportate la sfârșitul anului 2019 în imensa metropolă din centrul Chinei.

Puterea comunistă este aproape mută în legătură cu acest subiect. Iar Beijingul minimizează sfera misiunii specialiștilor străini.

„Aceasta nu este o anchetă”, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, refuzând să-și lase țara să fie arătată cu degetul.

Calendarul precis al experților, în ceață

Astfel, calendarul precis al experților OMS rămâne opac. Mesajele lor pe rețelele de socializare, precum și cele ale OMS sunt singurele sursele de informații.

Ieșiți, joi, din cele 14 zile de carantină, anchetatorii s-au dus sâmbătă dimineață, sub escortă și la distanță de presă, la spitalul Jinyintan din Wuhan, scrie Boursorama.

Această unitate este prima care a primit pacienții cu ceea ce era atunci un misterios virus, în orașul în care a început pandemia COVID-19.

Vizita a fost o „ocazie importantă de a vorbi direct cu medicii care se aflau pe teren în acest moment critic al luptei împotriva COVID”, a comentat pe Twitter Peter Daszak, unul dintre membrii delegației.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE