Ion Cristoiu a anunţat pe pagina de Facebook că va participa la emisiunea de la ora 20.00, de pe B1 TV. Acesta se va afla în studioul B1 până la ora 23.00 şi va comenta rezultatele sondajelor EXIT-POLL prezentate la ora 21.00.

Jurnalistul a explicat pentru evz.ro de ce a ales B1 TV. ”Eu am anunţat că voi merge la acel post de televiziune care îmi garantează o analiză rece, fără isterii chibiţăreşti într-o parte sau alta. Am optat pentru B1, pentru că mi s-a părut un post mai echilibrat în această perioadă în care presa s-a împărţit în două părţi de galerie”, a declarat Ion Cristoiu pentru evz.ro.

”Astă seară, de la ora 20, sunt la B1 Tv, pentru a discuta la rece, fără isterii chibițărești, spusele sondajelor de opinie. Cu cine am votat și de ce eu am scris pe cristoiublog.ro, peretele care mi-a rămas pentru a-l mînji cum vreau eu și nu cum vrea Mogulul. Pentru emisiunea de diseară, aș avea nevoie de mărturisirile dumneavoastră: Cu cine ați votat? De ce ați votat așa și nu altfel? Marele, strălucitorul eveniment al zilei e dat de prezența masivă a românilor din străinătate la vot. De observat că nu-mi place termenul diaspora, deoarece, în chip perfid, el îi rupe pe românii din străinătate de cei din țară. ”, spune Ion Cristoiu.

Acesta a explicat într-o postare pe blog mai multe aspecte foarte importante ale votului din Diaspora.