Evenimentul Zilei > Actualitate > Exerciţiile fizice nu te scapă de obezitate
Exerciţiile fizice nu te scapă de obezitate

Exerciţiile fizice nu te scapă de obezitate

Exerciţiile fizice nu te scapă de obezitate. Asta dacă, după ce faci gimnastică sau alergi, dai fuga la frigider şi înfuleci pentru „a-ţi reveni”.

Exerciţiul fizic este foarte important pentru sănătatea unui individ, dar ceea ce mănâncă şi bea este cu atât mai important. Acesta este mesajul principal al unui articol publicat în „British Journal of Sports Medicine”, preluat de El Mundo, care avertizează că un nou mit este pe cale să câştige mulţi adepţi. Acesta spune că lipsa de activitate fizică ar fi principala cauză a epidemiei de obezitate cu care se confruntă foarte mulţi oameni de pe planetă. Alimentaţia este lăsată undeva în umbră.
Autorii articolului arată cu degetul spre industria alimentară, pe care o acuză că foloseşte aceleaşi tactici care au fost utilizate mai demult pentru a ascunde riscurile asociate cu fumatul!

„Ei asociază produsele lor cu sportul, sugerând că nu este nici o problemă să mănânci, atâta vreme cât faci exerciţii”.

Lucrurile nu stau aşa,  această asociere nu ar avea nici o verificare ştiinţifică, dar se ştie sigur că prea mult zahăr, de exemplu, creşte riscul de diabet zaharat de tip 2, „indiferent de greutatea persoanei şi nivelul de activitate fizică.”

E timpul să se pună capăt mitului conform căruia „inactivitatea fizică înseamnă obligatoriu obezitate”, au spus autorii, şi să se acorde o mai mare atenţie alimentaţiei.