Evenimentul Zilei > Social > Excremente de urs la conservă, vândute în România. Prețul nu este deloc mic. La ce folosește, de fapt
Excremente de urs la conservă, vândute în România. Prețul nu este deloc mic. La ce folosește, de fapt

Excremente de urs la conservă, vândute în România. Prețul nu este deloc mic. La ce folosește, de fapt

În această perioadă au fost scoate la vânzare excremente de urs la conservă, iar prețul cutiei nu este deloc mic.

Excrementele de urs la conservă sunt scoate la vânzare în județele Covasna și Harghita, iar producătorii sunt cunoscuți pentru berea şi chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”. O cutie ajunge la 40 de lei și are 30 de grame.

Șeful OPC a declarat că produsul nu poate fi scos de la comercializare, pentru că pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către oameni, și că vânzătorii i-au spus că este doar un suvenir. El recomandă ca această conservă să nu ajungă pe mâna tinerilor.

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire. Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a declarat șeful OPC Covasna, pentru WeRadio.

Sursă Pixabay

Ce conține conserva cu excremente de urs

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus comisarul-șef OPC, pentru sursa citată.

Pe etichetă scrie că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore. Acesta este interzis minorilor.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: