Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIVITATE. Judecător: Chestorul Oltean a fost arestat pentru ”activitate ocultă” și „consum de droguri”
EXCLUSIVITATE. Judecător: Chestorul Oltean a fost arestat pentru ”activitate ocultă” și „consum de droguri”

EXCLUSIVITATE. Judecător: Chestorul Oltean a fost arestat pentru ”activitate ocultă” și „consum de droguri”

Judecătorul care a dispus arestarea pentru 30 de zile a chestorului Gelu OItean, fostul șef al ”doi și-un sfert”, a Vanessei Younnes - iubita chestorului, și a ”șamanului” Thomas Lisman, a pronunțat această decizie în baza unor fapte grave.

Magistratul susține că Gelu Oltean și Vanessa Younnes (foto) au facilitat unor persoane posibilitatea de a se droga în voie, cu substanțe care conțin droguri de mare risc. În plus, mai susține magistratul, chestorul Oltean și iubita acestuia au organizat întreaga activitate în mod ”ocult”, astfel că ceremonia șamanică era de fapt o ședință colectivă de consum de droguri, totul fiind derulat sub paravul ”Younnes Cliniq”, astfel încât să nu fie perturbată de nimeni.

”Din declarațiile martorilor, dar chiar al inculpaților care au consimțit să confere declarație, rezultă evident că cei trei inculpați desfășurau activitatea cercetată în prezenta cauză împreună; dacă ar fi să admitem ipotetic că ceremoniile șamanice cu ayahuasca erau în reprezentarea mentală a inculpaților legale pe teritoriul României, este inexplicabil de ce activitatea de desfășura ocult”, susține magistratul în motivarea deciziei, pe care evz.ro a consultat-o în EXCLUSIVITATE.

Cu alte cuvinte, Gelu Oltean și iubita lui au declarat că nu cunoșteau că substanțele amestecate de ”șamanul” Thomas Lishman ar conține droguri de mare risc, dar cu toate acestea ei le-au comandat, ba mai mult au fost prezenți la predarea coletelor care conțineau respectivele plante. Mai mult, intrarea la o astfel de ”terapie”, se putea face doar cu recomandare, în condiții stricte și de mare clandestinitate.

”Din declarațiile martorilor rezultă că singura posibiltate de a accesa la o astfel de ceremonie era recomandarea unui participant mai vechi, cu atât mai mult cu cât astfel de ceremonii nu erau publice pe pagina de internet a clinicii, astfel cum declară și inculpata Younnes. Deși inculpatul Oltean neagă, acesta era cel care oferea informațiile necesare participanților pe un grup de wattsapp”, mai spune judecătorul în motivarea obținută în EXCLUSIVITATE de evz.ro.

Mai mult, cei doi, chestorul Oltean și Vannesa Younnes se contrazic permanent. Pe de o parte susțin că aceste plante, care conțin droguri de mare risc, și care sunt combinate într-un ceai dat celor care participau la aceste ședințe, produc anumite stări de greață, cu diverse efecte secundare, cum ar fi voma sau transpirarea abundentă. Tot chestorul Oltean mai susține că s-a drogat în ”junglă” cu astfel de plante și cunoștea efectul advers al ”ceaiului” și de aceea s-a oferit alături de iubita lui să îi ajute pe cei care simțeau rău. Tot cei doi susțin că nu știau că ”șamanul” folosea droguri de mare risc, dar nu explică de ce în cazul celor 38 de clienți ai clinicii apăreau aceste stări de greață, dacă nu s-ar fi folosit acele substanțe care conțineau droguri de mare risc.