Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv! Victor Ponta scrie o carte despre demisia de după Colectiv. Titlul este dat de Iohannis! Video
VIDEO

Exclusiv! Victor Ponta scrie o carte despre demisia de după Colectiv. Titlul este dat de Iohannis! Video

La mai bine de 7 ani de la tragedia care a luat 64 de vieți, pare că au rămas mai multe întrebări decât au fost în primele zile de după incendiu.

Multe dintre aceste întrebări îi sunt adresate premierului de atunci, Victor Ponta, care și-a dat demisia în urma tragediei. Invitat la podcastul România lui Cristache, fostul prim-ministru a dezvăluit că are în plan să scrie istoria acelor zile.

„Lasă că scriu și eu carte. Uite acum vorbesc serios. M-a convins cineva, m-a bătut cineva la cap, o doamnă jurnalist și din ianuarie mă apuc și eu să scriu. Despre noiembrie 2015. «A fost nevoie să moară oameni», așa se va numi cartea. M-am săturat să mă tot întrebe lumea despre ce s-a întâmplat în 2015 noiembrie și vreau și eu să-mi spun versiunea, ca să spun așa (…) E o chestie de istorie așa. Nu vreau să-mi cumpere nimeni cartea. Mi-o cumpăr eu singur. Dar tot primesc această întrebare după 7-8 ani: «Domnule, dar ce a fost atunci cu Colectivul?» Chiar au murit niște oameni. La 8 ani după, nu avem niciun pat pentru arși. Uite, a fost chiar ieri incendiu și tot să-i urce prin avioane, să-i ducă…Faptul că anul ăsta la comemorare, Iohannis juca golf.”, amintește fostul premier.

Ar fi rămas premier dacă nu-și dădea demisia?

„Nu, probabil că nu mă lăsau. Aia cu Colectivul a venit după aia cu motociclistul. Și aia cu motociclistul a venit după aia cu trimisul în judecată că am luat 2000 de euro de la Șova în 2008 ca să-l pun ministru în 2012. (…) S-a întâmplat că deranjam, nu eram și eu focă. Și a venit o focă europeană, domnul Cioloș, cu toată dragostea și pentru domnul Cioloș și pentru foci… Adică nu eram aplaudac. Înțelesesem lecția din 2014…”, a recunoscut Victor Ponta.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: