Victor Ponta, despre cine va decide viitorul președinte al României: „Va veni în plic. Nu decidem noi”

Victor Ponta, despre cine va decide viitorul președinte al României: „Va veni în plic. Nu decidem noi” Sursa foto: Arhiva EVZ

Victor Ponta a vorbit despre cum vor fi organizate alegerile prezidențiale din 2024. Fostul premier PSD a spus că viitorul președinte al României nu va fi ales de românii care vor merge la vot.

Victor Ponta a susținut că românii nu mai au autoritatea în ceea ce privește alegerile. Fostul prim-ministru consideră că viitorul președinte al României va fi numit de NATO sau UE. În plus, și Klaus Iohannis ar fi fost impus șef al statului român tot de puterile din străinătate. Fostul candidat pentru funcția de președinte a mai adăugat că Iohannis nu luptă pentru interesele țării pe care o conduce.

„Președintele României va veni în plic. Nu decidem noi. La fel s-a întâmplat și cu Iohannis. Suntem țară NATO, UE, nu cred că cineva de la mine încoace mai vrea să aibă oameni care spun că țin în primul rând cu România. Domnul Iohannis ține cu NATO în primul rând, apoi cu UE, apoi domnia sa. Alții fac politică pentru noi”.

Ponta a mai subliniat că economia din România nu mai există, ci doar că mai sunt câteva firme care fac profit în țara noastră De asemenea, fostul politician s-a întrebat de ce nu vor românii să le fie mai bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victor Ponta este revoltat față de noile taxe impuse de Guvern

Sursa: arhiva EVZ

Victor Ponta a adresat și o serie întrebări retorice, cu privire la noile taxe impuse de guvern, pe vreme de criză. Fostul șef al Guvernului a susținut că UE nu lasă autoritățile din România să majoreze pensiile românilor. „Ne spun că ne-au scos MCV-ul… MCV-ul era o măciucă politică împotriva adversarilor. Nimeni nu spune nimic despre pensii, despre salarii. Ei sunt liberali… De ce măresc pensiile cu 12%, când inflația e 16%?!”.

În același timp, Ponta a mai subliniat că nu a înțeles de au fost mărite impozitele în privina microîntreprinderilor și nu în cazul multinaționalelor și băncilor care au înregistrat profituri record. De asemenea, un alt fapt pentru care fostul prim-minstru nu găsește explicație este de ce România nu obține mai mulți bani dacă se află „în relații bune cu Comisia Europeană”, potrivit RomâniaTV.