Evenimentul Zilei > International > Donald Trump insistă că alegerile câștigate de Joe Biden au fost fraudate. „Marii noștri fondatori nu au vrut și nu ar fi acceptat alegeri false și frauduloase!”
Donald Trump insistă că alegerile câștigate de Joe Biden au fost fraudate. „Marii noștri fondatori nu au vrut și nu ar fi acceptat alegeri false și frauduloase!”

Donald Trump insistă că alegerile câștigate de Joe Biden au fost fraudate. „Marii noștri fondatori nu au vrut și nu ar fi acceptat alegeri false și frauduloase!”

Fostul președinte american Donald Trump a insistat cu acuzațiile că alegerile câștigate de Joe Biden au fost fraudate. „Marii noștri fondatori nu au vrut și nu ar fi acceptat alegeri false și frauduloase!”, a scris Trump pe Truth Social.

Donald Trump a transmis un mesaj clar pe platforma sa de socializare, Truth Social. Fostul președinte american a acuzat din nou „fraude și înșelăciune” la alegerile pe care le-a pierdut în urmă cu doi ani. Mai mult decât atât, republicanul a cerut anularea Constituției americane pentru a se putea reinstala la Casa Albă. Mai exact, Trump a susținut că alegerile câștigate de Joe Biden trebuie să fie anulate, iar el să preia funcția de președinte al SUA.

„Anulezi rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și declari CÂȘTIGĂTORUL DE DREPT sau organizezi NOI ALEGERI? O fraudă masivă de acest tip și amploare permite încetarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor găsite în Constituție”, a scris Trump pe rețeaua sa socială. Fostul șef de stat a lansat acuzații și la adresa unor mari filme tehnologice care lucrează îndeaproape cu democrații americani. „Marii noștri fondatori nu au vrut și nu ar fi acceptat alegeri false și frauduloase!”.

Donald Trump nu s-a împăcat cu rezultatul alegerilor din SUA

Trump a acuzat în repetate rânduri fraude la alegerile din 2020. Fostul președinte riscă să răspundă în fața justiției americane pentru revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu. În plus, el este acuzat și că a păstrat ilegal documente secrete la complexul de golf Mar a Lago. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Andrew Bates a spus că declarațiile lui Trump sunt „un pericol pentru sufletul națiunii și ar trebui condamnate de toată lumea”.

„Nu poți iubi America doar când câștigi. Constituția americană este un document sacrosant care de peste 200 de ani a garantat că libertatea și statul de drept prevalează în țara noastră. Constituția reunește poporul american – indiferent de partid – și liderii aleși jură să o susțină”, a spus Bates. Trump a anunțat luna trecută că va candida din nou la alegerile prezidențiale. Omul de afaceri este considerat în continuare un lider al Partidului Republican, informează CNN.