Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Exclusiv. „Tratamentul-minune” pe care îl lua Ceaușescu. De ce l-a întrerupt după doar două săptămâni? – Video
VIDEO

Exclusiv. „Tratamentul-minune” pe care îl lua Ceaușescu. De ce l-a întrerupt după doar două săptămâni? – Video

Despre tratamentele secrete de care ar fi avut parte soții Ceaușescu s-au spus vrute și nevrute. Însă există o terapie de care știm cu siguranță că șeful statului a urmat-o, după cum a mărturisit la podcastul Istoria Secretă Jean Maurer, fiul fostului premier comunist Ion Gheorghe Maurer.

„Taică-miu era foarte obosit. Pentru că o dată, ca prim-ministru trebuia să se ocupe de mii de probleme, iar dup-aia până noaptea târziu citea. Taică-miu a citit mii de cărți. Le citea și sublinia, pasaje erau subliniate de taică-miu și adnotate. În română nu avea ce să citească, decât scânteia. În franceză primea cărți de la ambasadă, de la prieteni.”, a amintit Jean Maurer.

Terapie pentru energie

Soția prim-ministrului, bună prietenă a Elenei Ceaușescu, a experimentat pe soțul său tratamentul-minune, apoi i-a povestit despre acesta și consoartei lui Ceaușescu.

“Se vizitau de cel puțin 3 ori pe săptămână sau Lenuța venea de trei ori pe săptămână la maică-mea în vizită să mai ia pulsul. De obicei se plimbau, mergeau prin parc, schimbau impresii. (…) Maică-mea a aflat de la prietenele ei că dacă mânâncă polen amestecat cu miere, e un tratament energizant, este extraordinar pentru sănătate, imunitate, oboseală. Și a început să-i prepare lui taică-miu câte o ceașcă de polen amestecată cu miere. Același tratament i l-a recomandat lui Ceaușeasca. I-a spus:«Dragă, uite, i-am dat lui al meu polen cu miere, e senzațional, funcționează, e mult mai întărit.» Și i-a dat și coana Leana tovarășului Ceaușescu polen cu miere.”, a povestit fiul premierului comunist.

Efectul advers al tratamentului

„Acum, maică-mea a  vrut să-i spună cumva lui Ceaușeasca, vezi că ăsta are izmenele galbene și am întrerupt tratamentul pentru că nu se poate, nu mai ies alea… Și i-a zis: «Nici eu nu-i mai dau, nu se mai poate. Cu chiloții e o tragedie!» Primul secretar al partidului și primul-ministru al României, pe la ședințe, aveau …dosul galben de la polen cu miere.”, a dezvăluit Jean Maurer.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: