Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Se va introduce lockdown-ul planetar! Avertisment fără precedent. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Se va introduce lockdown-ul planetar! Avertisment fără precedent. VIDEO

Cel mai bun jurnalist al anului 2021 în clasamentul cititorilor Evenimentului Zilei a denunțat situaţia absolut bizară şi îngrijorătoare pe care a ajuns să o trăiască după o viaţă întreagă în care a susţinut din convingere libertatea de exprimare.

În podcastul EVZ Play, Robert Turcescu l-a chestionat pe jurnalistul Ion Cristoiu despre cea mai recentă preocupare a preşedintelui Klaus Iohannis: combaterea încălzirii globale. Cunoscutul jurnalist a avertizat că pandemia a obstrucționat dreptul oamenilor de a se îndoi de „adevărul oficial”.

Se pregătește în laboratoare. Țări ca a noastră vor rămâne în urmă

Ion Cristoiu a explicat argumentele care îl fac să se teamă de o criză mai periculoasă decât cea a pandemiei de coronavirus, care la un moment dat se va încheia. Unul dintre argumente se referă la certificatul carbonic.

Ion Cristoiu

„Povestea cu încălzirea globală va fi mai primejdioasă decât cea cu pandemia. Deja au apărut trâmbițele. Locul conspiraționiștilor în legătură cu pandemia va fi luat de conspiraționiștii în legătură cu problemele climatice. În pandemie era mult mai ușor să pui la îndoială. Să ne pregătim să medităm asupra unor prefaceri sociale mult mai mari. Se pregătește în laboratoare. Țări ca a noastră vor rămâne în urmă fiindcă noi nu suntem pregătiți”, a opinat faimosul jurnalist.

Certificatul carbonic va adânci sărăcia lumii a treia

O consecință directă va fi scumpirea articolelor de import și scăderea exporturilor, însă și cota de consum carbonic ne va pune mari probleme. „Se creează posibilitatea ca săracii să își vândă cota. Moderatorul Robert Turcescu a completat că există deja această practică între țările mari și țările sărace. „Se creează clivajul și mai mare între ăia care au și ăia care n-au”, a punctat jurnalistul.

„Sunt sigur că se va introduce lockdown-ul planetar din când în când. O zi nu se mișcă nimic, stăm toți închiși”, a mai avertizat Cristoiu.

Ediția completă a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: