Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. A explodat bomba despre Klaus Iohannis. Cine e în spatele președintelui VIDEO
VIDEO

Exclusiv. A explodat bomba despre Klaus Iohannis. Cine e în spatele președintelui VIDEO

Deși proiectul său „România educată" nu a rupt gura târgului, preşedintele a trecut la nivelul următor: educaţia tinerilor în lupta contra crizei climatice.

Mirel Palada, Liviu Mihaiu și Octavian Hoandră au fost invitații lui Robert Turcescu într-un podcast incendiar marca EVZ Play.

Dârdâim în case, dar ne încălzim global

Deși mulți români au fost șocați de noile facturi la gaze și energie, care amenință să provoace o criză socială, președintele Klaus Iohannis a lansat, marți, un raport prezidenţial pe generoasa temă a crizei climatice. Urmarea? Online-ul a luat foc, iar bunele intenții ale președintelui au fost puse serios sub semnul întrebării, în contextul în care românii dau piept cu crize care ard, precum cea a facturilor iernii.

Hoandră: E noua ciumă roșie cu încălzirea planetei

De ce nu convinge totuși inițiativa prezidențială? După vizionarea unui scurt colaj cu citate inspiraționale recitate de copii și adolescenți pe tema salvării planetei din fața dezastrului, care aducea aminte de vremurile de tristă amintire, jurnalistul clujean Octavian Hoandră a fost categoric.

Este noua ciumă roșie cu încălzirea planetei. Noi parcă eram mult mai scârbiți. Sunt generații care vor fi tâmpite de cap. De ce băgăm copiii în toată chestia asta? (…) Ne-am trezit noi să oprim fluxul naturii. În opinia sociologului Mirel Palada, noua generație este astfel pregătită să devină noii politrucide mâine.

Mihaiu: Iohannis, o mimă de președinte, a luat o temă UE

Jurnalistul și activistul de mediu Liviu Mihaiu a remarcat că e vorba de o falsă campanie, care încearcă să acopere două mandate mediocre ale șefului statului. Cel mai slab președinte din istoria țării și probabil că cel mai impopular servește a încercat această temă. Confirmă că face doar ce i se spune de afară. Iohannis, o mimă de președinte, a luat o temă UE și o pune în spațiul public. Avem vreo 20 de infringement-uri pe mediu. Nu suntem în stare să reciclăm nici 2-3% din gunoi, pe când suedezii importă gunoi.

Sursa foto: presidency.ro

Acesta a completat atrăgând atenția că în nordul Europei există o tradiție a culturii ecologice, nefiind întâmplător că activista de mediu Greta Thunberg provine din Suedia. În nord educația de mediu există de zeci de ani.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: