Evenimentul Zilei > Economie > EXCLUSIV PRINT Cum verifici dacă ți-au fost plătite dările către stat
EXCLUSIV PRINT Cum verifici dacă ți-au fost plătite dările către stat

EXCLUSIV PRINT Cum verifici dacă ți-au fost plătite dările către stat

Salariații pot solicita caselor de pensii buletine privind stagiul cotazațiilor, verificând astfel dacă angajatorii le-au achitat CAS-ul

Angajatorul are obligația ca, lunar, să vireze către casele de pensii contribuțiile sociale pentru angajați. De aceste contribuții depinde pensia salariaților, nu puține fiind cazurile în care, lipsite de fonduri, companiile nu au mai plătit acetse dări. Așa se face că, în ultimul ceas, uneori chiar atunci când erau în pragul de a ieși la pensie, angajații au aflat că le lipsesc luni sau ani de vechime. 

Sunt mai multe modalități prin care românii pot afla dacă angajatorul le-a plătit contribuțiile sociale. Dacă un angajat află cu nu i-au fost achitate contribuțiile, trebuie să se adreseze mai întâi angajatului și apoi Inspectoratului Teritorial de Muncă. 

Mai multe detalii despre acest subiect puteți afla exclusiv în ediția de mâine a ziarului Evenimentul Zilei. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: