Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. Comentarii aberante despre Iisus
EXCLUSIV. Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. Comentarii aberante despre Iisus

EXCLUSIV. Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. Comentarii aberante despre Iisus

Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. Politicianul a fost sancționat pentru afirmațiile potrivit cărora „fecioara Maria a fost mamă surogat” sau că Iisus „a apărut pe lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”.

Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. 5000 de lei îl constă pe deputatul USR Iulian Bulai declarația controversată făcută pe 25 decembrie 2019, în sfânta zi de Crăciun. Iisus Cristos “provine dintr-o familie foarte ciudată” compusă din fecioara Maria care este o “mamă surogat” , Iosif este “un tată trecut de prima tinerețe” iar Isus “a apărut pe lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”.

Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNDC) a decis ieri seară în urma unei ședințe cu dezbateri intense și în urma unui vot de 6 la 3 al membrilor Colegiului instituției, ca liderul USR să fie sancționat cu 5000 de lei.

Argumentul: a depășit libertatea de exprimare iar efectul declarației sale a creat o atmosferă ostilă, degradantă la adresa cetățenilor.

Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD.: “Nu poți face bășcălie pe elementele de bază ale credintei”

Președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos ne-a confirmat informația, faptul că instituția a decis ieri seară sancționarea liderului USR.

“Considerentele majorității membrilor Colegiului au fost că declarația în cauză exprimă o persiflare la adresa credinței, o bagatelizare a credinței. O depășire a libertății de exprimare. Nu poți face bășcălie pe elementele de bază ale credinței. A cântărit greu în luarea deciziei și calitatea emițătorului de mesaj. El nu este un jurnalist, un scriitor, un actor. Este o persoană publică, un om politic iar în cazul acestora libertatea de exprimare este mai limitată, trebuie să fie mai controlată” ne-a declarat Csaba Asztalos.

“Avocații” lui Bulai: a fost o pledoarie pentru diversitate

Liderul USR a avut și susținători. Dintre cei nouă membri ai Colegiului CNCD, trei s-au exprimat vehement împotriva sancționării lui Bulai.

“Avocații” lui Bulai au insistat pe faptul că acesta “a dat o interpretare modernă a Crăciunului. Nici atunci, cu 2000 de ani în urmă, diversitatea nu era acceptată. Iosif și Maria au trebuit să se ascundă pentru că nu erau acceptați de societate. Declarația lui Iulian Bulai a fost o pledoarie pentru diversitate”.

Cei trei susținători ai liderului progresist au fost Cătălina Olteanu din partea USR, Istvan Haler, membru al Colegiului CNCD din partea societății civile și reprezentanul PSD, Maria Lazăr.

Iulian Bulai are dreptul să conteste decizia CNCD la Curtea de Apel București ne-a precizat Csaba Asztalos.

Progresiștii USR-Plus promovează valorile curentului globalist neo-marxist

Pe 25 decembrie 2019, exact ziua în care creștinii sărbătoresc nașterea Domnului, deputatul USR Iulian Bulai a postat de FB un text care a provocat foarte multe reacții de indignare și de respingere din partea oamenilor. Mesajul progresistului Bulai a intrat în forță în antologia celor mai controversate declarații politice din ultimii 30 de ani.

Apetitul deputatului USR pentru caricaturizarea și vulgarizarea valorilor creștine este o constantă a liderilor progresiști fie ei de la USR sau Plus.

Liderii și reprezentanții Alianței USR-Plus sunt susținătorii curentului globalist numit “progresist” sau “neo-marxist” în Europa și în SUA. Acest curent promovează contestarea istoriei, desconsiderarea valorilor morale și creștine, impunerea politicii globaliste “cancel culture”, ideologia de gen, politica intitulată “susținerea diversității” exprimată prin discriminarea pozitivă agresivă față de segmente societale precum LGBT sau persoane de culoare.

Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. Remember. Aceasta este postarea deputatului USR din data de 25 decembrie 2019

“Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut”.

“Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul”.