Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Încă un șef zboară din Ministerul Sănătății! Schimbări de ultimă oră!
Exclusiv. Încă un șef zboară din Ministerul Sănătății! Schimbări de ultimă oră!

Exclusiv. Încă un șef zboară din Ministerul Sănătății! Schimbări de ultimă oră!

Formula în care activează Ministerul Sănătății sub conducerea ministrului Victor Costache este într-o continuă tranformare. După ce a adăugat un nou post de secretar de stat organigramei, acum fiind 5 astfel de poziții, și s-au realizat mai multe migrați între posturi, ultima noutate vizează un șef.

„Decizia nr. 65/2020 privind încetarea, la cerere, a exercitării, cu caracter temporar, prin detaș̦are, de către domnul Liviu Dominic Dumitru a funcției publice vacante din categoria inalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Sănătății. În vigoare de la 20 ianuarie 2020.
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 38 din 20 ianuarie 2020. Forma aplicabila la 24 ianuarie 2020.”, se arată în Monitorul Oficial.

Liviu Dominic Dumitru, pe atunci director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), a fost numit secretar general adjunct al Ministerului Sănătății, prin detașare cu caracter temporar. 

Decizia premierului Ludovic Orban a fost publicată pe 11 decembrie 2019 în Monitorul Oficial.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Dominic Dumitru, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Sănătății, pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizie.

Numirea vine la o săptămână după ce Adela Neagoe a părăsit funcția de secretar general adjunct al Ministerului Sănătății, în care a fost numită în luna iunie, “prin acordul părților”.