Colterm, are de încasat de la Primăria Timișoara, facturi în valoare de 2.000.000 de lei, pentru reparațiile realizate la școli, grădinițe și spitale, în baza unui contract încheiat anul trecut, arată managerul Emil Șerpe.

Acesta a explicat de ce s-a ajuns în colaps cu plata salariilor. ”Fiind perioada de vară, în care facturăm și încasăm de la populație doar apă caldă, avem încasări foarte mici, undeva la 5% din valoarea unei luni de iarnă. Este o întârziere de 3 – 4 zile în plata salariilor, dar ne vom reveni, până marți, iar managerii vor fi ultimii care vor fi plătiți. Nu știm să ne uităm la alte companii unde salariile sunt neluate de luni de zile”, a comentat Emil Șerpe. Potrivit lui Victor Ghenea, unul din liderii de sindicat din cadrul Colterm SA, compania plătește salariile în două tranșe, pe 9, respectiv pe 15 ale lunii.

Pe de altă parte, managerul Șerpe, care conduce compania de un an, a ținut să explice cititorilor EVZ faptul că ”programarea cursurilor de pregătire profesională se face la începutul anului, or noi atunci nu știam că ne vom confrunta cu astfel de probleme financiare în luna august”. El nu a putut însă să explice de ce nu execută silit municipalitatea pentru a o obliga la plata facturilor restante care, în contextul dat, ar fi acoperit două treimi din salarii.