Deși principalul suspect în cazul Caracal urma să fie audiat marți, după ce a cerut să își schimbe declarația, DIICOT a amânat audierea acestuia pentru ziua de joi. Procurorii nu au transmis nimic legat de această situație iar cererea „Monstrului din Caracal” s-ar fi „rătăcit” pe drum

Tăcere suspectă a oficialilor DIICOT în urma cererii lui Gheorghe Dincă de a fi audiat, din nou, pentru a-și schimba declarația. După ce principalul suspect în cazul Caracal a anunțat că vrea să declare, în scris, că nu el a omorât-o pe Luiza Melencu, surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că schimbarea de atitudine a „Monstrului din Caracal” a fost cauzată de vestea că membrii familiei sale ar putea fi audiați și puși sub acuzare, în urma numeroaselor probe atașate la dosarul Caracal și a presiunilor făcute de familiile celor două fete dispărute, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

După ce i s-ar fi adus la cunoștință posibilitatea ca soția sa să fie audiată, din nou, Gheorghe Dincă ar fi avut un acces de furie la adresa procurorilor. Drept urmare, acesta ar putea să declare că a fost obligat să recunoască uciderea Luizei, în schimbul protejării familiei sale, au declarat apropiați ai anchetei, în exclusivitate pentru evz.ro.

Acestă ipoteză a fost susținută, ulterior, și de mama Luizei.

„Probabil a fost o înţelegere între el şi procurori, între el şi altcineva. A fost o înţelegere şi, probabil, aici e implicată familia. În momentul în care aude că se vorbeşte de familie, probabil el atunci a și de asta a şi luat atitudinea asta”, a spus Monica Melencu.

În septembrie 2019, fostul șef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că procurorii au extins urmărirea penală în cazul Caracal aupra soției lui Gheorghe Dincă, Elena, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu. De asemenea, în data de 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală în cazul femeii pentru alte două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte. Elena Dincă este bănuită că ar fi fost în „Casa groazei” din Caracal atunci când Luiza Melencu era sechestrată de soțul ei. Or, prin schimbarea declarației, Gheorghe Dincă ar vrea să o scape de acuzații și pe soția sa, susțin surse judiciare.

Acuzații pentru procurori

Deși reaudierea lui Gheorghe Dincă era programată pentru marți, atunci când la sediul DIICOT a ajuns și mama Luizei, procurorii au schimbat data și ora audierii principalului suspect în cazul Caracal. Astfel, Gheorghe Dincă va fi audiat joi, de la ora 10.00.

De altfel, informația dezvăluită în exclusivitate de evz.ro este confirmată și de gestul procurorului șef interimar al DIICOT, Georgianei Hosu, care, potrivit România TV, i-a conovcat de urgență pe procurorii care se ocupă de cazul Caracal, după ce Gheorghe Dincă a trimis o cerere prin care solicită să fie reaudiat, pretextând că declarația sa privind uciderea Luizei Melencu e falsă, și că, de fapt, nu a ucis-o pe fată așa cum a mărturisit.

Și avocata familiei Luizei Melencu acuză anchetatorii. Carmen Obîrșanu a declarat, marți, la sediul DIICOT, că procurorii refuză să înregistreze corespondența, deși ar fi ajuns la ei:

„Nu este chestiune de procedură, este o chestiune de viaţă şi de moarte. Toată corespondenţa este sosită şi refuză să o înregistreze. Ni se spune «staţi jos că nu înregistrăm nimic». Aştepţi întâi să îţi taie gâtul şi apoi să se facă actele?! Asta este normal să se întâmple? Mor două fete tinere care nu au niciun fel de şansă dacă nu sunt salvate de acest stat mafiot”.

Avocatul lui Dincă: „Cererea se plimbă pentru ca procurorii să încheie dosarul”

Avocatul Claudiu Lascoschi a făcut, la rândul lui, acuzații grave despre mărturia clientului său. El susţine că nu a ştiut nimic despre cererea clientului său dar că aceasta este veridică. „Eu, personal, nu am avut cunoștință de această cerere a lui și nu cred, în acest moment, că ar fi fost formulată o astfel de cerere de către el. Ar fi trebuit să se consulte cu mine. Nu mi-a comunicat nimeni”, a declarat Lascoschi pentru Antena 3.

Ulterior, acesta a confirmat informaţia apărută în presă.

„Reconfirm că informaţia e veridică: domnul Dincă a semnat această solicitare adresată DIICOT şi ce este mai grav e că această solicitare se plimbă în sensul de a nu ajunge în timpul legal la DIICOT. Se plimbă ca să nu poată ajunge pe masa procurorilor până când aceştia încheie dosarul”, a declarat Lascoschi.

Dan Antonescu: „Riscă pedeapsa maximă”

Celebrul criminolog Dan Antonescu a declarat că Gheorghe Dincă nu face altceva decât să își îngreuneze situația prin schimbarea declarației.

„Mi se pare ceva absolut firesc. Îmi vine cazul Mihalea, în care autorii au colaborat în prima fază, dar cineva i-a învățat și și-au schimbat declarațiile, ajungând să fie închiși pe viață. Acest comportament îl va îndreptăți pe judecător să îi acorde lui Dincă pedeapsa maximă. El consideră că nu există probe împotriva lui, dar se înșală, având în vedere că a fost arestat, procurorii au probe. În opinia mea, nu face decât să-și agraveze situația. Vom vedea cum va suna actul de incriminare, care va fi învinuirea. După ce dosarul va fi trimis în judecată, toate probele vor deveni publice”, a declarat Dan Antonescu în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX.

Până la sfârștiul acestei luni, dacă procurorii DIICOT nu trimit dosarul „Caracal” în judecată, Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat, în conformitate cu art. 246 , alin (4), din Noul Cod de Procedură Penală, care prevede că „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăşi un termen rezonabil şi nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Te-ar putea interesa și: