Exclusiv EvZ. George Simion: „La noi e așa cu porția, democrație originală cu pipeta”. Video

Exclusiv EvZ. George Simion: „La noi e așa cu porția, democrație originală cu pipeta”. Video

Partidul AUR a mobilizat, sâmbătă, aproximativ 20.000 de persoane care au protestat faţă de măsurile guvernamentale, în faţa Palatului Parlamentului. Doar că aproape nimeni, nici măcar presa nu i-a băgat în seamă. Oare de ce? La această întrebare a răspuns jurnalistul Ion Cristoiu și liderul AUR, George Simion.

Susținătorii AUR au scandat „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „PSD şi PNL aceeaşi mizerie!” sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Ca la un ordin, televiziunile au ignorat întreaga acțiune, nedifuzând vreun cadru de la acest eveniment. Astăzi, jurnalistul Ion Cristoiu și șeful AUR George Simion au făcut declarații savuroase legate de lumea politică din România.  „Jurnalismul înseamnă să ai spirit critic. Trebuie să înjuri pe cineva. Eu nu înțeleg de ce se spune despre AUR că este un partid antisemit, pentru că nu este antisemit. AUR nu e un pericol. El nu e un partid fascist (...) Ei nu au teoreticieni, nu au practicieni. Ei sunt doar acuzați că ar fi antisemiști. Sunt umflați”, a declarat Ion Cristoiu, în cadrul podcast-ului realizat împreună cu Ionuț Cristache, difuzat pe canalul de YouTube Hai România!

În direct, a intrat prin telefon, și George Simion, șeful AUR. „La noi e așa cu porția, democrație originală cu pipeta. Dacă eram 2.000-5.000 sigur că dădeau, arătau incidente. Așa nu au fost nici incidente, au fost spre 20.000 de oameni. Când a sunat șeful de la servicii, brusc nu au mai dat nicio imagine. Televiziunile, toate în afară de Digi24 au fost acolo. Au transmis, dar când au văzut că au venit oameni foarte mulți nu au mai dat nimic. Nu știu cine a dat ordinul, nu cunosc toate subteranele statului român”, a declarat George Simion.

Ne puteți urmări și pe Google News

George Simion: „Mulțumim pentru  reclamă! Ne fac cea mai mare propagandă”

Referitor la faptul că foarte multă lume spune despre AUR că este un partid antisemit, Simion a spus că le mulțumește tuturor pentru reclama făcută.

Din discuție nu a lipsit nici Laura Codruța Kovesi, despre care Simion și Cristoiu spun că s-ar afla, deja, în campanie electorală pentru președinția României. „Brusc a devenit foarte credincioasă!”, a spus Simion despre Kovesi.

Întrebat de Ion Cristoiu ce părere are despre ultima propunere a ministrului Familiei, Gabriela Firea, de a crea un catalog al tuturor copiilor vulnerabili, Simion spune că este o idee extrem de proastă, care va crea grave complicații în cadrul copiilor și familiilor din România. „Teoretic sună bine, editarea separării copilului de familie. Însă în situații de risc, conform legii sunt copiii din familii monoparentali, cu părinți bolnavi, aflați în  Diaspora, care nu au schema de vaccinare. Astfel, 8 din 10 copii ar putea intra în acest catalog și să fie vizitați de asistenții sociali. Vom ajunge ca în străinătate. Mi se pare o lege nocivă. Dacă vor ceva pentru copiii României, să facă mai bine ceva pentru eradicarea sărăciei. Gradul de risc – e vizitat acasă fie trimestrial, fie semestrial și completează rapoarte despre acel copil. Aparent, ne va da bani UE bani ca să le ducem ciocolată, să-i alfabetizăm pe părinți...mai bine îi alfabetizau pe niște analfabeți funcționali de la USR care au inclus acest proiect în PNRR”, a mai spus șeful AUR.

Se încearcă reeditarea scenariului Iliescu - Vadim

george Simion a mai declarat că partidul pe care îl conduce nu este prieten cu niciun mogul din presa românească și că nici nu sponsorizează instituțiile media ca să apară. „Noi nu suntem prieteni cu mogulii media. Mă lasă rece de cum o să acționeze presa la acțiunile AUR: Românii oricum nu mai au încredere în ceea ce văd la televizor (...)Da, se încearcă reeditarea scenariului Iliescu - Vadim. Însă românii nu sunt la fel de proști pe cum cred ei”, a conchis George Simion.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro