Exclusiv. Avertismentul lui Ion Cristoiu înaintea alegerilor din 2024. De ce nu vor partidele să comaseze prezidențialele cu parlamentarele. Video

Exclusiv. Avertismentul lui Ion Cristoiu înaintea alegerilor din 2024. De ce nu vor partidele să comaseze prezidențialele cu parlamentarele. Video

Anul 2024 va produce mari schimbări pe scena politică din țara noastră. Românii vor fi așteptați la urne de patru ori în următorul an. Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre alegerile prezidențiale de anul viitor, dar și despre comasarea acestora.

Ionuț Cristache l-a avut invitat la podcastul „România lui Cristache” pe jurnalistul Ion Cristoiu, care a vorbit despre alegerile prezidențiale din anul 2024, dar și despre comasarea lor. Jurnalistul consideră că cea mai bună variantă este ca alegerile prezidențiale să fie comasate cu cele parlamentare, variantă care nu a fost propusă de niciun politician.

„Este exact ca la biserică, dacă vrea să se ducă se duce.  Eu n-am auzit până acum hai să înlesnim votul. Pentru ca votul să fie cu adevărat corect, omul trebuie să facă orice să meargă la vot. Cel care va vota, nu va exprima voința lui pentru că votul sincer pe care îl dai este un vot care susține apoi guvernul sau președintele în diferite acțiuni”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a continuat prin a spune că participarea la vot cu orice preț este similară cu prezența la Biserică. De asemenea, jurnalistul consideră că cei care vor cu adevărat să voteze se vor duce și prin ploaie sau ninsoare la secțiile de votare pentru a oferi un vot puternic celui pe care îl consideră potrivit pentru funcția de președinte. Cristoiu a mai adăugat că cele patru rânduri de alegeri din 2024 vor crea în sufletul românilor patru tipuri de emoții.

Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale

„Noi ar trebui să mai adăugăm la coșmarul 2024 următorul lucru important, dacă nu se termină războiul din Ucraina, noi avem un factor emoțional care poate să schimbe uluitor. Dacă am avea un singur rând de partide, a fost o emoție ai rezolvat. ONG-urile pot să creeze oricând o emoție când ai și un război în apropiere. Dacă ai un rând de alegeri, ai o emoție, dacă ai patru, ai patru emoții. Nu va fi o mare diferență între locale, parlamentare, în materie de partide. Nu noi vom alege președintele și vom vedea asta, normal ar fi de comasat parlamentarele cu prezidențialele. Este absolut normal”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul consideră că ideea ca alegerile locale și cele parlamentare să fie comasate este o aberație pentru că la primul tip oamenii vor vota primarul , fie el unul independent sau nu, iar la celălalt tip de alegeri românii votează partidele. Ion Cristoiu s-a întrebat de ce niciun politician nu a luat în calcul ca alegerile parlamentare să fie comasate cu cele prezidențiale.

„Ele au apărut prin acea diferențiere, astfel pot să manipulez. S-a dovedit până acum că a fost o nebunie a rezultat o schizofrenie. Prefer să fie un candidat al unui partid decât candidatului Bruxelles-ului. Pe de o parte am avut o schizofrenie, în primul rând că este un fals, chiar dacă președintele spune că s-a rupt de partid nu este așa”. Cristoiu a continuat prin a spune că partidul care a câștigat alegerile parlamentare, a fost și cel care a numit noul președinte, referindu-se la mandatele lui Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

De ce ar trebui să fie comasate alegerile parlamentare cu cele prezidențiale

„S-a făcut o unitate nu era obligat președintele să respecte partidul pe care l-a votat. În momentul când s-a introdus această schizofrenie a apărut  următoarea chestiune. Președintele de o anumită orientare, Parlamentul de alta. Am avut două mandate ale lui Băsescu măcinate de bătălia asta și în cazul lui Iohannis la fel. Principala consecință a fost întărirea sistemului, pentru că Președintele a început să conducă cu ajutorul sistemului. Faptul că nici nu se discută arată că este un mare interes ca prezidențialele să fie separate, pentru că partidele nu mai au putere”, a mai spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai adăugat că dacă alegerile prezidențiale vor fi separate față de cele parlamentare, noul președinte ar putea fi de ales încă de pe acum. Ion Cristoiu a explicat că șeful statului este cel care rezolvă toate problemele din țară. De asemenea, el a susținut că România nu mai trebuie să fie doar un simplu stat în Uniunea Europeană, ci politicienii români ar trebui să spună punctul de vedere al țării noastre.

Emisiunea poate fi urmărită AICI

Pensiile Pe Întelesul Tuturor

In ghid este prezentată pe larg legislația pensiilor, cu precădere Legea nr. 263/2010 privind sistemul de pensii publice, cu toate modificările și completările legislative in vigoare, apărute pană la data de 1 septembrie 2021. După 10 ani de schimbări legislative, actul normativ sus-menționat este in vigoare. Volumul este structurat in șapte capitole, printre care cele cu privire la stagiul de cotizare, categoriile de pensii din sistemul public şi elementele lor caracteristice, precum şi modalitatea de determinare a punctajului mediu anual. S-au conceput peste 80 de exemple practice, de la calculul stagiului de cotizare realizat și stabilirea punctajului lunar, a punctajului anual și a punctajului mediu anual in diferite cazuri la modalitatea concretă de inscriere la pensie. Ghidul se adresează persoanelor care urmează să se pensioneze, pensionarilor, personalului de specialitate din casele de pensii și oricărei persoane interesate de acest domeniu foarte complex. Volum recomandat de Evenimentul Istoric!

CUMPĂRĂ CARTEA – CLICK AICI

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro