Editura Evenimentul si Capital

Exclusiv EVZ. NOI IMAGINI ÎN PREMIERĂ cu SCANDALUL Boureanu-Poliția Rutieră. Filmul ÎNJURĂTURILOR adresate polițistului ce REFUZĂ să se LEGITIMEZE

Autor: | | 1 Comentarii | 6191 Vizualizari

Am intrat în posesia a două noi înregistrări din dimineaţa zilei de 9 iunie 2017, noaptea celebrului incident dintre Cristian Boureanu şi poliţiştii de la Rutieră. Prima înregistrare arată momentul în care fostul deputat îl înjură pe agentul Ovidiu Andrei, iar cea de-a doua dovedeşte că era atât de ameţit încât a uitat că s-a legimimat deja. O parte din a doua înregistrare a mai apărut şi vara trecută, dar astăzi EVZ vă prezintă varianta completă.

În vara anului trecut au existat multe speculaţii asupra momentului în care s-a declanşat conflictul dintre poliţişti şi Cristian Boureanu. Au existat atunci declaraţiile oamenilor legii care au susţinut că fostul deputat le-a arătat semne obscene după ce a plecat de la filtrul poliţiei de lângă Ambasada Chinei şi că i-a înjurat când a fost oprit la Piaţa Charles de Gaulle.

Nu a existat însă nicio dovadă a înjurăturilor lui Boureanu. Evenimentul Zilei publică astăzi înregistrarea care arată că fostul deputat l-a înjurat pe Ovidiu Andrei. Încă nu există înregistrări cu semnele obscene arătate de Boureanu, care au constituit motivul pentru care maşina lui a fost oprită a doua oară.

În dimineaţa zilei de 9 iunie 2017, Cristian Boureanu a plecat împreună cu iubita sa de la un local din nordul Capitalei. Maşina, care era condusă de un angajat al localului din cauza faptului că fostul deputat era sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprită prima oară de poliţişti lângă ambasada Chinei şi a doua oară în Piaţa Charles de Gaulle, la ora 1.33.

Cum a trecut de la o adresare respectuoasă la înjurături

Înjurăturile lui Boureanu au venit imediat după ce se legitimase în faţa celor doi poliţişti. După acest moment cei doi poliţişti pleacă de la uşa din dreapta a maşinii lui Boureanu şi se îndreaptă spre propriul autoturism pentru a-i scrie amenda lui Boureanu, după cum au spus după ce acesta s-a legitimat.

Ovidiu Andrei se opreşte în dreptul uşii stângi a maşinii lui Boureanu şi vorbeşte cu Laura Dincă, dialog care nu se aude pe înregistrarea pe care o publicăm astăzi. În timpul acestui dialog, intervine Boureanu care îi cere lui Ovidiu Andrei să se legitimeze. Deşi iniţial, fostul deputat se adresează cu apelativul “dumneavoastră”, după ce Ovidiu Andrei nu îi răspunde în două rânduri la cerere, fostul deputat se enervează şi îl înjură de două ori.

În acel moment Ovidiu Andrei îşi cheamă colegul din maşină şi se duc împreună la uşa maşinii unde se afla Boureanu şi încep să tragă de el pentru a-l scoate afară, după cum se vede şi pe înregistrarea de pe camerele de supraveghere din zonă, prezentată în urmă cu două zile de EVZ.

Legea îl obliga pe poliţist să se legitimeze

Trebuie specificat că, în cazul în care poliţistul nu o făcuse deja, cererea lui Boureanu este legitimă. Legea nr. 218 din 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române spune, la articolul 41, că “în exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitată”.

Pe filmarea prezentată marţi de EVZ în care Boureanu se legimimează se vede că poliţistul nu se prezintă în momentul în care este deschisă uşa maşinii lui Boureanu. Trebuie specificat că Ovidiu Andrei a deschis uşa autoturismul imediat după ce a ajuns lângă maşină, după cum se vede pe camerele de supraveghere din zonă.

De altfel, ştim că este prima discuţie dintre cei doi. De unde? De la Dumitru Coarnă, şeful sindicatului poliţiştilor, care într-o emisiune la Antena3 din data de 14 iunie 2017, a spus că cei doi poliţişti i-au povestit că la filtrul de la Ambasada Chinei nu au vorbit cu Boureanu, ci doar cu şoferul.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI