Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EVZ. Cristian Boureanu l-a înjurat pe poliţistul Ovidiu Andrei după ce s-a legitimat
Exclusiv EVZ. Cristian Boureanu l-a înjurat pe poliţistul Ovidiu Andrei după ce s-a legitimat

Exclusiv EVZ. Cristian Boureanu l-a înjurat pe poliţistul Ovidiu Andrei după ce s-a legitimat

Am intrat în posesia a două noi înregistrări din dimineaţa zilei de 9 iunie 2017, noaptea celebrului incident dintre Cristian Boureanu şi poliţiştii de la Rutieră. Prima înregistrare arată momentul în care fostul deputat îl înjură pe agentul Ovidiu Andrei, iar cea de-a doua dovedeşte că era atât de ameţit încât a uitat că s-a legimimat deja. O parte din a doua înregistrare a mai apărut şi vara trecută, dar astăzi EVZ vă prezintă varianta completă.

În vara anului trecut au existat multe speculaţii asupra momentului în care s-a declanşat conflictul dintre poliţişti şi Cristian Boureanu. Au existat atunci declaraţiile oamenilor legii care au susţinut că fostul deputat le-a arătat semne obscene după ce a plecat de la filtrul poliţiei de lângă Ambasada Chinei şi că i-a înjurat când a fost oprit la Piaţa Charles de Gaulle.

Nu a existat însă nicio dovadă a înjurăturilor lui Boureanu. Evenimentul Zilei publică astăzi înregistrarea care arată că fostul deputat l-a înjurat pe Ovidiu Andrei. Încă nu există înregistrări cu semnele obscene arătate de Boureanu, care au constituit motivul pentru care maşina lui a fost oprită a doua oară.

În dimineaţa zilei de 9 iunie 2017, Cristian Boureanu a plecat împreună cu iubita sa de la un local din nordul Capitalei. Maşina, care era condusă de un angajat al localului din cauza faptului că fostul deputat era sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprită prima oară de poliţişti lângă ambasada Chinei şi a doua oară în Piaţa Charles de Gaulle, la ora 1.33.

Cum a trecut de la o adresare respectuoasă la înjurături

Înjurăturile lui Boureanu au venit imediat după ce se legitimase în faţa celor doi poliţişti. După acest moment cei doi poliţişti pleacă de la uşa din dreapta a maşinii lui Boureanu şi se îndreaptă spre propriul autoturism pentru a-i scrie amenda lui Boureanu, după cum au spus după ce acesta s-a legitimat.

Ovidiu Andrei se opreşte în dreptul uşii stângi a maşinii lui Boureanu şi vorbeşte cu Laura Dincă, dialog care nu se aude pe înregistrarea pe care o publicăm astăzi. În timpul acestui dialog, intervine Boureanu care îi cere lui Ovidiu Andrei să se legitimeze. Deşi iniţial, fostul deputat se adresează cu apelativul “dumneavoastră”, după ce Ovidiu Andrei nu îi răspunde în două rânduri la cerere, fostul deputat se enervează şi îl înjură de două ori.

În acel moment Ovidiu Andrei îşi cheamă colegul din maşină şi se duc împreună la uşa maşinii unde se afla Boureanu şi încep să tragă de el pentru a-l scoate afară, după cum se vede şi pe înregistrarea de pe camerele de supraveghere din zonă, prezentată în urmă cu două zile de EVZ.

Legea îl obliga pe poliţist să se legitimeze

Trebuie specificat că, în cazul în care poliţistul nu o făcuse deja, cererea lui Boureanu este legitimă. Legea nr. 218 din 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române spune, la articolul 41, că “în exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitată”.

Pe filmarea prezentată marţi de EVZ în care Boureanu se legimimează se vede că poliţistul nu se prezintă în momentul în care este deschisă uşa maşinii lui Boureanu. Trebuie specificat că Ovidiu Andrei a deschis uşa autoturismul imediat după ce a ajuns lângă maşină, după cum se vede pe camerele de supraveghere din zonă.

De altfel, ştim că este prima discuţie dintre cei doi. De unde? De la Dumitru Coarnă, şeful sindicatului poliţiştilor, care într-o emisiune la Antena3 din data de 14 iunie 2017, a spus că cei doi poliţişti i-au povestit că la filtrul de la Ambasada Chinei nu au vorbit cu Boureanu, ci doar cu şoferul.

Dialogul în care fostul deputat îl înjură pe Ovidiu Andrei

Cristian Boureanu: Dumneavoastră legitimaţi-vă!

Poliţist Ovidiu Andrei: Nu vorbeam cu tine.

Laura Dincă: Taci! (I se adresează lui Boureanu –n.r.)

C.B. – Legitimaţi-vă!

Poliţist O.A. – Nu vorbeam cu tine!

C.B. – Fostul deputat îi adresează poliţistului o înjurătură care nu poate fi reprodusă, după care îi cere din nou să se legitimeze.

Poliţist O.A. – Pe cine înjuri mă tu?

C.B. – Urmează o nouă înjurătură. Îi cere din nou să se legitimeze.

L.D. – Băi, eşti prost? Taci din gură! (iubita i se adresează lui Boureanu – n.r.)

Poliţist O.A. – Ia dă-te mă să îl luăm pe sus pe …. (Ovidiu Andrei i se adresează colegului său care se afla în maşina de poliţie–n.r.)

În acest moment poliţiştii deschid uşa maşinii lui Boureanu şi încep să tragă de el în încercarea de a-l scoate afară.

Discuţia care arată că fostul politician era atât de ameţit încât a uitat că se legitimase deja

Dialogul următor are loc la câteva momente după ce poliţiştii eşuează în încercarea lor de a-l scoate pe fostul deputat din maşină şi se întâmplă după ce, cu câteva minute înainte se legitimase deja. Se pare că Boureanu era atât de ameţit încât a uitat că a făcut asta, insistând la iubita lui să îi dea portofelul.

Cristian Boureanu – O să vrei să fii … Dă-mi portofelul!

Laura Dincă: Nu am niciun portofel la mine!

C.B. – Dă-mi portofelul American…

L.D. – Nu am portofelul! (Iubita îi mai spusese acest lucru lui Boureanu şi cu câteva minute înainte, când el s-a legitimat cu permisul de barcă pentru că nu avea alte acte la el – n.r.)

Poliţist Ovidiu Andrei – O să te fac celebru mâine dimineaţă la ştiri

C.B. – Eu sunt celebru deja. Scuză-mă.

Poliţist O.A. – Sunt într-o speţă cu domnul deputat Boureanu. (prin staţie n.r.)

C.B. – Eşti prost mă. Nu mai sunt deputat de 8 ani. Eşti prost rău.

Poliţist O.A.– Pe cine faci prost mă? Că te filmez să am probă …

C.B. – Mă scuzaţi, nu mai sunt deputat de 8 ani. Fii atent! Uită-te la mine. Te termin. (Boureanu închide uşa maşinii, în timp ce iubita lui în roagă să nu mai înjure –n.r.)

A apărut o nouă înregistrare cu Boureanu în sediul Poliţiei

EVZ a intrat în posesia unei noi înregistrări cu fostul deputat în sediul Poliţiei de la Udrişte. Este vorba de celebra scenă în care acesta face mişcări care par a fi de yoga, dar care în noul film este înregistrată din alt unghi, de undeva din exteriorul încăperii. Cel mai probabil înregistrarea este făcută din curtea sediul de la Udrişte, din faţa clădiri, unde este spaţiu public, fiind imposibil.