Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. DNA anchetează celebrități care au adus faimă României. Document incendiar
Exclusiv. DNA anchetează celebrități care au adus faimă României. Document incendiar

Exclusiv. DNA anchetează celebrități care au adus faimă României. Document incendiar

În exclusivitate, evz.ro a intrat în posesia unui document care dezvăluie că numeroase celebrități care au adus faimă României sunt vizate de o anchetă DNA

Așa cum reiese din documentul obținut, în exclusivitate de evz.ro, compania de producție care a realizat filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, medaliat cu premiul „Ursul de Argint”, se află pe lista DNA, alături de alte companii care au beneficiat de bani din partea Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Din ultimele informații obținute de evz.ro, DNA a pus sechestru pe bunurile fostului șef al CNC și a altor două funcționare. Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că cei vizați sunt Eugen Șerbănescu, fost director al CNC, Carmen Stejăroiu și Gabrieela Dincă, funcționare în cadrul acestui centru.

Aceleași surse au precizat, în exclusivitate pentru evz.ro, că decizia procurorilor DNA care vizează celebri producători și regizori din România are la bază un document emis de actuala directoare generală a CNC, Anca Mitran.

Conform ultimei declarații de avere publicată pe site-ul CNC, Anca Mitran încasa, în anul 2017, circa 137.000 de lei pe an, adică în jur de 2.500 de euro pe lună.

În exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare au declarat că procurorii DNA i-au chemat, luni, și le-a transmis că le pun sechestru pe bunuri lui Eugen Șerbănescu, Carmen Stejăroiu și Gabriela Dincă după ce actuala directoare a CNC ar fi depus un document în care ar fi cerut recuperarea unui așa-zis prejudiciu de la fosta conducere.

Cu toate că banii alocați au adus, în acea perioadă, un prestigiu imens cinematografiei românești.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE