Evenimentul ZileiEVZ SpecialExclusiv. Clotilde Armand, înfruntată de proprii consilieri. Votul pentru buget a fost blocat

Exclusiv. Clotilde Armand, înfruntată de proprii consilieri. Votul pentru buget a fost blocat

Exclusiv. Clotilde Armand, înfruntată de proprii consilieri. Votul pentru  buget a fost blocat
În scandalul dintre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și o parte a consilierilor săi - pe care de curând nu s-a sfiit să-i numească ”schizofrenici -, s-a consumat astăzi un nou episod.

Pentru că refuză să pună în aplicare o hotărâre a instanței privind suspendarea reorganizării primăriei, edilul a fost taxat cu refuzul de a fi votată ordinea de zi. În sedința Consililului Local de astăzi urma să fie discutat și bugetul. 

Evenimentul zilei a flat ce reacție a avut primărița useristă în fața acestei situații.

Instanța ia o decizie, primarul nu o ia în seamă

Magistrații Secției a II-a Civilă a Tribunalului București au decis că acea hotărâre (n.r. 291/04.12.2021) să fie suspendată, condiții în care toată lumea se aștepta să fie pusă aplicare de primarul Armand. Adică să reînființeze cele trei servicii pe care le-a desființat prin acea decizie de consiliu local și să renunțe la unul dintre cei doi viceprimari numiți tot în acea ședință. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, s-a ajuns la respingerea prin vot a ordinii de zi a Consililului Local  întrunită astăzi. 

Ordinea de zi a comisiei de buget, blocată

”Consilierii PNL și PSD i-au cerut să pună în aplicare acea decizie de suspendare a hotărârii de Consiliu local. Pentru că doamna primar nu vrea să facă acest lucru, consilierii au respins prin vot  ordinea de zi a ședinței Consililului Local, printre subiectele căreia se afla și bugetul primăriei. Pentru a afla situația reală, pentru a intra în legalitate, au spus ei (n.r. consilierii), au trimis documente și la Prefectură, și la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. De acolo încă nu au venit răspunsuri. Așa că pesediștii și peneliștii au blocat ședința de buget”, ne-au dezvăluit surse din Primăria Sectorului 1. 

”Nu mă interesează!”

Înfruntată de proprii consilieri, primărița Armand nu a explicat nici de ce nu vrea să respecte hotărârea instanței, nici de ce nu pune la dispoziție rezultatele consultărilor publice la care susține că a supus problema bugetului primăriei celui mai bogat sector al Capitalei. ”Nu mă interesează, să-mi spuneți data la care votați bugetul!”, ar fi tunat Armand. 

Termenul legal este până pe 22 aprilie, apoi lucrurile s-ar complica pentru primăria care acum nu are bugetul votat. 

 


Accesează: