Prima aeronavă care duce de la Timișoara muncitori români în Germania, va ajunge pe Aeroportul din Dusseldorf în jurul orei 18,00. Potrivit prefectului Liliana Oneț, pentru plecarea muncitorilor nu se așteaptă a fi întâmpinate problemele de la Cluj. Asta și pentru că, de la Timișoara sunt programate a pleca doar cinci curse, dispuse câte una în fiecare zi, în perioada următoare.

”Am avut deja o serie de discuții pe această temă. Nu ne așteptăm la problemele care au avut loc joi, la Cluj, de la Timișoara va pleca doar câte o aeronavă pe zi. Au fost luate toate măsurile necesare pentru a păstra distanțarea în aeroport și în afara acestuia. Vor fi prezenți în aeroport, înaintea îmbarcării medici de la DSP, jandarmi și de la Poliția Transporturi”, a declarat prefectul de Timiș pentru Evz.ro.

Reprezentanții DSP Timiș au explicat ce vor face, concret. ”DSP Timiș va asigura personal medical în aeroport pentru efectuarea triajului epidemiologic al călătorilor. Medicii vor realiza termometrizarea fiecărui pasager (n.r. vor verifica temperatura), înaintea îmbarcării”, au declarat pentru Evz.ro reprezentanții instituției.

Primul avion care va transporta muncitori bănățeni spre German ia e programat să decoleze sâmbătă, 11 aprilie. Următoarele transporturi vor avea loc în zilele de 14, 16 și 26 aprilie, iar ultimul pe 5 mai.