Evenimentul Zilei > Justitie > Excepţia de neconstituţionalitate, ridicată în dosarul „Butoane”
Excepţia de neconstituţionalitate, ridicată în dosarul „Butoane”

Excepţia de neconstituţionalitate, ridicată în dosarul „Butoane”

Pe rolul CCR s-a judecat, pe 29 ianuarie 2019, excepția ridicată de Mircea Rădină și Neculai Marataș, de la fabrica de zahăr Le Marco-Cristal, cei doi fiind implicați și în cauza „Clanului Butoane”.

Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată în dosarul clanului „Butoane”, în care fostul senator PNL Cezar Măgureanu, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar, ginerele fostului senator Cezar Măgureanu, Sorin Adrian Gâzdac, a primit o pedeapsă de 16 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni economice, scrie ziare.com.

După aproape cinci ani de judecată, în octombrie 2018, Tribunalul Bucureşti a dat primele sentinţe întrunul dintre cele mai mari dosare de macrocriminalitate economico-financiară. Ginerele fostului senator Cezar Măgureanu, Sorin Adrian Gâzdac, a primit o pedeapsa de 16 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni economice.

În acest dosar, procurorii DIICOT au trimis în judecată 54 de persoane juridice şi 53 de persoane fizice, printre care se află membri ai clanului „Butoane” din Giurgiu, fostul senator Cezar Măgureanu şi persoane din conducerea ANAF, prejudiciul fiind de 168 milioane de dolari.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.