Evenimentul Zilei > Actualitate > Exasperată de problemele cu CARDUL DE SĂNĂTATE, o doctoriță ȘI-A BĂTUT pacienta I FOTO – VIDEO
Exasperată de problemele cu CARDUL DE SĂNĂTATE, o doctoriță ȘI-A BĂTUT pacienta I FOTO – VIDEO

Exasperată de problemele cu CARDUL DE SĂNĂTATE, o doctoriță ȘI-A BĂTUT pacienta I FOTO – VIDEO

Situație halucinantă la o policlinică din Timișoara. Un medic de familie, doctoriță cu vechime, a sărit la bătaie și a agresat-o pe una din pacientele sale. Victima a ajuns la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Timișoara cu multiple leziuni la nivelul brațelor, feței și gâtului.

Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, la Policlinica 4 din Timișoara. Constanța Dan, o femeie care, cu întreaga familie, e înscrisă la medicul de familie Solomia Cristescu, și-a apelat doctorul pentru o adeverință necesară soțului ei, invalid. Lucurile au luat o turnură neașteptată.

”Tata a suferit o operație de extirpare a vezicii urinare, în urma unui cancer. În acest context aveam nevoie de o adeverință de la medicul de familie, pentru Casa de Pensii, în vederea pensionării anticipate. El nu se poate deplasa, astfel că la medicul de familie Solomia Cristescu, care e medicul de familie al întregii familii, s-a dus mama. Avea asupra ei toate actele tatălui meu, inclusiv dovada că are la zi achitate asigurările de sănătate. Medicul i-a cerut cardul de sănătate, pe care mama nu l-a putut prezenta, întrucât  tata nu a intrat încă în posesia lui. Cum avea dovada de asigurat, nici nu ne-am gândit că ar fi o problemă. Medicul însă s-a enervat și a început să strige la mama mea. ”Unde crezi că e cardul, mi l-am băgat eu în fund?!” – a fost una din primele replici. Cum mama a insistat că are dovada că tata e asigurat, doctorița a început să strige și mai tare. A făcut-o curvă nenorocită, i-a spus că nu are ce căuta în cabinetul ei, și în final i-a tras o palmă peste față. În acel moment mama s-a blocat.  Imediat a venit și asistenta doamnei doctor Cristescu și a apucat-o pe mama de mâini, a strâns-o așa de tare încăt are acum vânătăi, iar doctorița în timpul acesta a împins-o și a izbit-o de  unul din pereții cabinetului. De nervi a aruncat în ea cu stetoscopul și cu alte obiecte, apoi a strâns-o de gât, se văd urmele, și au împins-o afară din cabinet strigându-i că ”nu sunt obligată să te tratez dacă nu ai card de sănătate””, relatează fiica victimei. Silvia Dan și-a dus mama de urgență la Spitalul Municipal. Femeia era în pragului unui preinfarct. După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale, s-au dus direct la IML, iar cu certificatul emis, au mers la Poliție, unde au depus plângere. ”Mama a fost audiată, la fel și doamna doctor, care a susținut că doar a poftit-o afară pe mama. Ulterior, am depus reclamație și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș”, a mai spus Silvia Dan. Tânăra, a avut și ea o discuție cu medicul de familie Solomia Cristescu, pe care a înregistrat-o, cu acordul acesteia, pe telefon. Și ea a fost îmbrâncită. ”Cred că era sub influența alcoolului. Altfel nu îmi explic. Se vede și pe îregistrare cum mă îmbrâncesc, ea și asistenta. Probabil era și supărată că mama nu a mai vrut să îi de atenții. Cerea de fiecare data o ciocolată, cafea, 50 de lei”, a mai spus fiica victimei.

Conform certificatului medico-legal al Constanței Dan, aceasta a fost agresată, așa cum rezultă și din fișa de examinare de la Unitatea de Primire a Urgențelor a  Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara nr. 8990 / 6 mai  2015. Legiștii au constatat că femeia a suferit un traumatisme în regiunea cervicală, la cotul drept, la genunchiul drept, ”prin heteroagresiune la nivel cervical produs prin strivire, flexie – extensie forțată, cu prezență de mărci traumatice la acest nivel”.