Evenimentul Zilei > Justitie > Ce scria EvZ despre NOUA ȘEFĂ a DNA în urmă cu un an! Cum ÎȘI PREGĂTEA SUCCESOAREA Laura Codruța Kovesi
Ce scria EvZ despre NOUA ȘEFĂ a DNA în urmă cu un an! Cum ÎȘI PREGĂTEA SUCCESOAREA Laura Codruța Kovesi

Ce scria EvZ despre NOUA ȘEFĂ a DNA în urmă cu un an! Cum ÎȘI PREGĂTEA SUCCESOAREA Laura Codruța Kovesi

Evenimentul Zilei relata încă din 2017 despre Anca Jurma, cea care îi luaseră locul vestitei Dana Titian, consiliera lui Kovesi pe vremea aceea, cercetată disciplinar în urma controlului Inspecției CSM de la DNA și care atunci trebuia ținută mai departe de ochii lumii.

Laura Codruța Kovesi a venit la reuniunea din Parlamentul European de la Bruxelles, care a avut loc anul trecut, însoțită de noul său om de taină din DNA, Anca Jurma, fiica fostului Procuror General al României din vremea lui Ion Iliescu, Nicolae Cochinescu.

Astfel, Evenimentul Zilei relata în 2017 despre dosarele în care tatăl noii consiliere a lui Kovesi a fost implicat, precum și o întâmplare din 2007.

Nicolae Cochinescu a fost între anii 1973-1990 procuror la Procuratura Generală a R.S. România. La data de 17 aprilie 1990 a fost numit în funcția de prim-adjunct al procurorului general al României. El a făcut parte din comisia de cercetare a conflictelor din martie 1990 de la Tg. Mureș, fiind acuzat că a mascat cauzele reale ale evenimentelor tragice de atunci. De asemenea, a mai fost acuzat și de blocarea anchetelor privind vinovații genocidului din perioada Revoluției din decembrie 1989 și cele privind vinovații mineriadelor din 1990.
 
Nicolae Cochinescu a fost eliberat din funcția de prim-adjunct al procurorului general prin Decretul nr.53 din 15 aprilie 1993, fiind numit în funcția de procuror general financiar la Curtea de Conturi.

După un stagiu la Curtea de Conturi (1993-1996), Nicolae Cochinescu a fost numit prin Decretul nr.334 din 27 august 1996 al președintelui Ion Iliescu în funcția de procuror general la Parchetul General de pe lângă Curtea Supremă de Justiție. În urma alegerilor parlamentare și prezidențiale din 27 noiembrie 1996, a avut loc schimbarea puterii politice în România. Prin Decretul nr.469 din 25 august 1997 al președintelui Emil Constantinescu, Nicolae Cochinescu a fost eliberat din funcția de Procuror general al României începând cu data de 26 august 1997.

Numele lui Cochinescu a fost pomenit în scandalul judecătorilor CCR

Numele lui Cochinescu a fost pomenit în scandalul judecătorilor CCR santajați de fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea.Chiar Mircea Geoană, liderul de la aceea vreme al PSD, a formulat o astfel de acuzație public. Cu ce aş putea fi şantajat, domnule Mircea Geoană?, i-a răspuns atunci Cochinescu.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: