Dan Andronic: Care a fost evaluarea inițială a lui Klaus Iohannis? Nu cred că mulți îi dădeau șanse de câștig. Părea un personaj greu de vândut unui public obișnuit cu contrele politice de la noi, mai ales în ultimii ani.

Felix Tătaru: L-am întâlnit pe domnul Klaus Iohannis în vară, când am vrut să vedem dacă și cum am putea lucra împreună. Evident, ne-am evaluat reciproc. Eu nu căutam politicianul Iohannis, ci Omul. Voiam să îl simt, să văd dacă rezonez cu valorile lui, dacă mă poate inspira. În comunicarea politică este foarte important să crezi în candidat. Să crezi în om și în șansa lui. Așadar, m-am dus la întâlnirea cu domnul Klaus Iohannis având și eu aceeași percepție ca majoritatea oamenilor. Și am descoperit un om altfel. Altfel decât percepția și altfel decât ceilalți politicieni.  Este direct, cald, deschis, ascultă, vorbește exact cât este nevoie, este autentic in sensulcă spune Nu știu, lăsați-mă să mă gândesc. Aceasta a fost primul lucru care m-a frapat. De obicei, politicienii au răspunsuri pentru orice. Mi-a plăcut că are o viziune pe 10 ani pentru România (…)

Dan Andronic: Vreau să vorbim de factorul emoțional care a marcat campania din turul doi, factor decisiv în opinia mea! V-a luat prin surprindere valul de indignare declanșat de votul din diaspora? De ce s-a mutat centrul demonstrațiilor de la București la Cluj? Care a fost resortul ascuns, dacă a existat vreo implicare a ACL în stimularea demonstrațiilor…

Felix Tătaru: România era o oala sub presiune. La care PSD a contribuit din plin prin tot felul de atacuri sub centură, dar mai ales prin felul în care abordat organizarea alegerilor. Dacă nu ar fi fost votul din diaspora, ar fi fost probabil altceva. Situația creată avea nevoie doar de o scânteie ca să se aprindă. Diaspora a fost scânteia și în țară a izbucnit focul. Într-o campanie politică se întâmplă multe lucuri zilnic, este important să fii atent la tot ce se intampla și să ai reacții imediate fără să trădezi valorile candidatului tău.

Restul interviului îl puteţi citi în ediția de print a ziarului Evenimentul zilei din data de 24 noiembrie 2014.