Editura Evenimentul si Capital

EVZ CHIȘINĂU. Aproape de aproapele nostru înainte de Paște. Tinerii care aduc pe masa săracilor lumină și bucate

14-04/campanie-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 202 Vizualizari

De sărbătorile de Paști, toți se adună împreună, se așează la masa bogată, ciocnesc ouă roșii, servesc bucate gustoase. Dar există bătrâni și nevoiași care nu au o coajă de pâine, nu au nici după ce bea apă. Câțiva tineri voluntari de la misiunea „Diaconia” s-au gândit să le aducă lumină și alimente în ajun de Paști câtorva zeci de bătrâni în casele cărora nu a fost suflet de om de multă vreme.

Singurătatea, lipsa banilor sunt cei mai apropiați „amici” din viaţa mai multor bătrâni care locuiesc în case pustii, la uşa cărora ajung de cele mai multe ori doar facturile pentru a fi achitate. Dar așa cum în ajun de sărbători se întâmplă minuni, cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”, organizată de misiunea „Diaconia”, le va aduce mai multe colete de alimente de la oameni cu sufletul mare.

„Masa bucuriei”, așa au fost colectate produsele

Mitropolia Basarabiei, prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia”, organizează campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Astfel, în mai multe reţele de supermarketuri din Chişinău, Cahul, Orhei şi Edineţ s-a organizat colectarea produselor alimentare neperisabile. Peste 200 de tineri voluntari îi îndeamnă pe cumpărători ca, în afară de produsele achiziţionate pentru familie, în preajma Sărbătorilor de Paşti, să cumpere şi să doneze produse pentru susţinerea celor nevoiaşi.

Campania de Paşti din acest an presupune o mobilizare exemplară a tinerilor care îşi vor pune toată voinţa şi dorinţa de a face un bine aproapelui. Cultivarea solidarităţii, a milosteniei şi iubirea aproapelui vin să aducă pe cel bogat la o masă cu cel sărac, la ,,Masa Bucuriei”. Sperăm ca oamenii să fie mai deschişi, astfel ca prin ei să realizăm un lucru nobil. Solidaritatea unui gest mic poate hrăni sufletul şi trupul celor nevoiaşi”, spune Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Peste 500 de nevoiași vor primi colete

Toate produsele vor deveni prânzul cald al beneficiarilor cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele”, care deservește 150 de persoane sărace, iar în ajun de Paști peste 500 de nevoiași, majoritatea fiind bătrâni singuri.

„Chiar ieri, voluntarii noștri au dus la 37 de persoane sărmane din Chișinău pachete cu alimente pentru a se bucura și acestea de sărbători”, spune Maria Gribiniuc, asistent PR în cadrul misiunii „Diaconia”. Aceasta spune că pe parcursul anului ei au oferit prânzul acasă la 25 de persoane pe care le-au selectat din lista celor o sută de persoane aflate la limita sărăciei, oferite de asistenții sociali. „La 25 le ofeream prânzul cu regularitate la domiciliu, alții au fost ajutați în timp, iar pe cei 37 de bătrâni rămași ne-am gândit să-i bucurăm înainte de Paști”, spune Maria Gribiniuc.

„Plângem împreună de bucurie”

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI