Evitați aceste fructe și legume, că să nu vă puneți sănătatea în pericol. Din ce țări provin alimentele cu mari probleme

Evitați aceste fructe și legume, că să nu vă puneți sănătatea în pericol. Din ce țări provin alimentele cu mari probleme sursa: arhivă EVZ

Chiar dacă mâncatul legumelor și fructelor ne duce cu gândul la un stil de viață sănătos, pot exista și multe necazuri din cauza acestor alimente. Multe dintre ele, crescute având la bază substanțe toxice.

Sfaturi importante pentru a fi atenți atunci când cumpărați legume și fructe. Teoretic, mâncatul sănătos înseamnă și consumarea unei cantități importante a acestor alimente. Dar totul poate deveni o armă cu două tăișuri. Iată care cunt problemele ce pot apărea pentru organism.

Cele mai dăunătoare fructe sunt cele importate din Turcia, Olanda, Israel și Egipt. Motivul: : solul din aceste țări este foarte sărac și pentru obținerea unor roade bogate sunt folosite multe îngrășămintele chimice.

1. VARZA

Ne puteți urmări și pe Google News

Îndepărtând frunzele superioare și ciocanul de varză, veți elimina din aceasta o parte bună din nitrați.

2. CARTOFUL

Nitrații se acumulează imediat sub coaja și în mijlocul cartofului. Unica soluție de a scăpa de nitrați este să aruncați apa în care au fiert cartofii.

3. DOVLECEII, CASTRAVEȚII, VINETELE

Castraveții ecologici puri trebuie să fie de culoare verzui deschis. Dacă însă sunt de culoare verde închis, atunci cu siguranță s-au utilizat nitrați la creșterea lor. Primii dovlecei și vinete trebuie curățate de coajă. De asemenea, trebuie îndepărtat cotorul, acesta este cea mai infectată parte a lor.

4. SALATA VERDE, PĂTRUNJELUL, MĂRARUL ȘI ALTE VERDEȚURI

Verdeața absoarbe destul de activ nitrații, iar înainte de a fi consumată trebuie ținută în apă nu mai puțin de o oră și clătită bine.

5. ROȘIILE

Cu cât coaja lor este mai groasă, cu atât mai multe chimicale conțin. Niciodată nu cumpărați roșii de culoare portocalie- roșie. Nervurile groase și pulpa de culoare albă din interiorul acestora este un semn al nitraților. Dacă totuși ați cumpărat astfel de roșii, țineți-le în apă rece timp de o oră înainte să le consumați.

6. SFECLA, MORCOVUL ȘI RIDICHEA

În aceste legume marea parte a nitraților este concentrată pe capete: lângă frunze și înspre coadă. Aceste părți trebuie neapărat îndepărtate înainte de consum. Nu cumpărați sfecla cu codița răsucită. În cazul morcovului trebuie tăiat 1 cm din codiță, iar partea verde trebuie îndepărtată în totalitate.

7. STRUGURII

Pentru păstrarea acestora timp îndelungat ei sunt tratați cu fungicide. Tot ce este necesar să faceți este să-i spălați bine sub jet de apă.

8. PEPENELE VERDE

Nu cumpărați niciodată un pepene verde tăiat în jumătate și înfășurat în folie alimentară. Suprafața acestuia este un mediu favorabil apariției și înmulțirii bacteriilor și microorganismelor. Dacă pepenele are pe interior dungi de culoare gălbuie atunci el a fost crescut cu nitrați. Puteți face un mic test: puneți într-un pahar cu apă rece o bucată de pepene. Dacă apa își schimbă culoarea atunci conține nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, atunci nu conține nitrați.

9. PERELE ȘI MERELE

Înainte să le cumpărați, încercați să le atingeți. Dacă sunt lipicioase, atunci au fost tratate cu difenil (DDT), pentru un timp mai mare de păstrare. În Uniunea Europeană și în USA acesta este interzis din cauza efectelor sale cancerigene și alergice asupra organismului. Aceste fructe trebuie curățate de coajă.