Evaluarea Națională. Ultimele precizări făcute de Sorin Câmpeanu

Evaluarea Națională. Ultimele precizări făcute de Sorin Câmpeanu

 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că orele în ultima săptămână de școală, care se suprapun cu examenul de Evaluare Națională, se pot organiza și cu prezență fizică acolo unde este posibil, dar și online.

„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor, au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii", a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a admis că în unele școli se vor face ore online, dar a precizat că "nu e neapărat ca centrul de examen să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică".

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Evaluarea Națională începe în 22 iunie și speră că rezultatele vor fi bune.

„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților", a precizat ministrul Educației, potrivit Digi24.

Școala se termină în 25 iunie, cu excepția elevilor din clasele terminale.

Materia pentru Evaluarea Națională a suferit schimbări

„Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, am reușit să organizăm simularea pentru Evaluarea Națională. Rezultatele au fost îmbucurătoare,” a declarat Cîmpeanu.

Și materia pentru Evaluarea Națională de anul acesta a suferit modificări: „am adaptat materia de examen la specificul acestui an școlar, care a fost atipic. În sensul în care, colective de profesori, pentru fiecare disciplină, au reușit să perie materia astfel încât să rămână aspectele esențiale, relevante pentru formarea elevilor”.

În prezent, sunt aproximativ 2.500 de consilieri pentru trei milioane de elevi. În cest context, ministrul Educației și-a propus ca fiecare școală să beneficieze de un consilier, chiar dacă are sub 500 de elevi. Acest proces va fi, însă, unul de durată.

„Este foarte clar că avem nevoie mai mult decât oricând de consilieri pentru că pierderile suferite de elevi pe perioada de criză au fost nu numai în plan educaţional, au fost în plan social, plan emoţional, plan psihic chiar. Este nevoie mai mult decât oricând. Avem 2.500 de consilieri pentru trei milioane de elevi. Media este de un consilier la 1.200 de elevi,” a spus ministrul Educației.

„Ce propunem, ce vom face: un consilier pentru fiecare şcoală chiar dacă are sub 500 de elevi, poate să aibă 200, 250, 300 – trebuie un consilier şcolar cu dublă competenţă asistenţă psiho-pedagogică şi orientare şcolară. Peste 500 de elevi – al doilea consilier, peste 1.000 al treilea, peste 1.500 al patrulea consilier,” a conchis Cîmpeanu.