Modificări importante la simulările de Evaluare Națională și la Bacalaureat. Explicațiile ministrului Educației

Modificări importante la simulările de Evaluare Națională și la Bacalaureat. Explicațiile ministrului Educației Elev. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a făcut precizări privind desfășurarea examenelor naționale la clasele a VIII-a și a XII-a, în contextul actual al evoluțiilor epidemiologice.

Sorin Câmpeanu a făcut recent, într-o declarație de presă, precizări privind modul în care se vor desfășura examenele elevilor de anvergură națională. Contextul actual al evoluțiilor epidemiologice obligă la stabilirea unor hotărâri speciale asupra unor situații de care participanții pot fi afectați și influențați.

Ministerul Educației a completat un ordin privind organizarea simulărilor probelor scrise

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a explicat:”Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educației completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021”.

Completarea Ordinului 3449/2021 aduce prevedri noi priind situații limită în care se pot găsi o parte a unităților școlare sau a elevilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

După încetarea măsurilor de carantinare, elevii vor putea susține simulările cu subiecte elaborate la nivelul inspectoratelor școlare

Sorin Câmpeanu a mai adăugat: ”Astfel, elevii înmatriculati în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”.

În privința măsurilor organizatorice interne ale unităților de învățământ sunt prevăzute măsuri punctuale și excepționale, la nivelul unităților școlare aflate într-o anumită situație.

Pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea lua măsuri organizatorice interne

În consecință, ministrul Educației a mai precizat:” De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective. Ordinul de Ministru se va publica în cursul zilei de azi în Monitorul Oficial”.